News Wave – Σεπτέμβριος 2020

Οι διεργασίες για τη δημιουργία της «Άλλης Κύπρου» συνεχίζονται με την προετοιμασία επτά προτάσεων καινοτομίας.
Μέλη της Θεματικής Επιτροπής Έρευνα και Καινοτομία παρουσίασαν πρόσφατα στη Συντονιστική Επιτροπή την εξέλιξη της πρότασής τους για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η οποία θα ολοκληρωθεί αρχές Οκτωβρίου και θα κοστολογηθεί.

Στο «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» πιστεύουμε ότι η αλλαγή μπορεί να επέλθει μέσα από την Παιδεία και τον Πολιτισμό, γι’ αυτόστηρίζουμε έμπρακτα και τα δύο.
 
Το ΝΚ υποστηρίζει το 3ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου, που πραγματοποιείται από τις 10 μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου 2020 στον χώρο του Περιβαλλοντικού Κέντρου Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας. Το φεστιβάλ διοργανώνει ο σκηνοθέτης, παραγωγός και μέλος του 77μελούς συμβουλίου, Σταύρος Παπαγεωργίου.

Συνεργασία
Το «ΝΚ» θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Oxygono, για να συνενώσει τις δυνάμεις του, για να αντιμετωπίσει καλύτερα τα διάφορα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, με επίκεντρο τις ανισότητες, την παιδεία, το περιβάλλον και την ενδυνάμωση της δημοκρατίας μέσα από τον ανοιχτό διάλογο. Αρχή κάνουμε με το 1ο Cyprus Forum, μία νέα πρωτοβουλία με διεθνείς συμμετοχές, η οποία στοχεύει στην προώθηση του κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου στην Κύπρο. Ένας από τους ομιλητές θα είναι και ο Δρ. Μιχάλης Ιερείδης, Συντονιστής της ΘΕ Περιβάλλον και Αειφορία και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματός μας, για να συζητήσει: “How to make the built environment and our cities smart and visually attractive”. Το Cyprus Forum θα διεξαχθεί στις 3 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Συνάντηση
Προγραμματίζεται συνάντηση με το 77μελές συμβούλιο, για να γίνει προεργασία για το πρώτο καταστατικό συνέδριο του Κινήματος, που έχει οριστεί για τον Νοέμβριο, αν όλα εξελιχθούν καλά με το νέο κύμα του κορωνοϊού.

Παρουσία στα ΜΜΕ
Μέλη του 77μελούς συμβουλίου του «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» συμμετέχουν σε εκπομπές, όπου συζητάνε για θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους. Ο αναπληρωτής καθηγητής χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου Ανδρέας Μιλιδώνης εμφανίστηκε πρόσφατα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΡΙΚ1», όπου συζήτησε για την Τουρκική Οικονομία και τις επιπτώσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο καθηγητής φυσικής του ΠΚ, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης συμμετείχε, μαζί με τον καθηγητή Αλέξανδρο Χαραλαμπίδη, Πρόεδρο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΤΕΠΑΚ, στη διαδικτυακή εκπομπή των Science Hoaxes, όπου συζήτησαν: «Aπό τη συμβατική στην ανανεώσιμη ενέργεια: τι είναι εφικτό και πότε;»

Άρθρα
Μέλη και φίλοι του Κινήματος συγγράφουν άρθρα που αφορούν κυρίως την επικαιρότητα, μέσα από τη δική τους επαγγελματική και επιστημονική σκοπιά, αναδεικνύοντας, προβλήματα, εκφράζοντας, ανησυχίες και απόψεις και προπαντός προτείνοντας λύσεις. Αρκετά από τα άρθρα αυτά δημοσιεύονται και στα μεγαλύτερα εγχώρια ΜΜΕ. Δείτε τα άρθρα εδώ.

Παρακολουθείτε καθημερινά τις δράσεις του «ΝΚ» μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συμμετέχετε ενεργά, κάνοντας Like, Share και αφήνοντας τα σχόλιά σας.

Website: www.neokyma.org.cy
Facebook: neokymacy
Twitter: @neokymacy
Instagram: @neokymacy

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X