Ζητούμε πλήρη διαφάνεια για τα ΜΕΔ των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων

Η συζήτηση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ) συνεχίζεται για πάνω από έναν χρόνο χωρίς ουσία.

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου, στην τελευταία του κατάθεση στη Βουλή των Αντιπροσώπων (6 Φεβρουαρίου) για το φλέγον ζήτημα απάντησε εμμέσως πλην σαφώς ότι η λίστα Γιωρκάτζη με τα ΜΕΔ των ΠΕΠ δεν επικαιροποιήθηκε, επειδή δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο αίτημα από την Επιτροπή Ελέγχου.  

Σχεδόν επτά μήνες μετά, καμία ουσιαστική απάντηση από την Επιτροπή Ελέγχου αλλά ούτε και από τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους φορείς.

Η σιωπή τους προβληματίζει και δείχνει τις προθέσεις τους – την αποσιώπηση του ζητήματος.

Είναι αδιανόητο τα άτομα που επηρεάζονται από την οποιαδήποτε κατάσταση να ψηφίζουν και τους νόμους. Αυτό λέγεται σύγκρουση συμφερόντων, το λιγότερο.

Τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν προβαίνουν σε αναδιάρθρωσή/ρύθμισή τους πρέπει να είναι υπόλογα στη δικαιοσύνη και μάλιστα όταν κατέχουν πολιτειακά αξιώματα και πληρώνονται από τους πολίτες.

Η κατάρρευση της οικονομίας είναι πολύ νωπή και πληρώνουμε ακόμα τις επιπτώσεις των κακών αποφάσεων και χειρισμών που έγιναν από ανεπαρκείς ή και δόλιους πολιτικούς και τραπεζίτες.

Τέλος είναι ανεπίτρεπτο αυτοί που εκλέξαμε για να τηρούν τους θεσμούς να τους παραβαίνουν και να τους καταχρώνται.

X