Τα λόγια είναι περιττά … το ρεπορτάζ του Al Jazeera,τα λέει όλα

Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Σε κάτι λιγότερο από μια ώρα, το ρεπορτάζ του Al Jazeera, τα λέει όλα. Μάς δείχνει κατάμουτρα ότι πιάσαμε πάτο. Μάς δείχνει το θράσος, την ανευθυνότητα, τη διαπλοκή και την ηλιθιότητά μας. Όχι ότι δεν τα γνωρίζαμε. Αυτή τη φορά, όμως, έχουμε εικόνα και ήχο. Κάθε σκηνή, κάθε διάλογος, είναι γροθιά στη Δημοκρατία. Η χώρα μας διασύρεται διεθνώς. Θεωρείται ευρύτατα, πλέον, πλυντήριο μαύρου χρήματος. Η διαφθορά ρίχνει τη σκιά της στο δημόσιο βίο και καταστρέφει τα πάντα. Τι θα πούμε στα παιδιά μας;

Το τραγικότερο είναι ότι αναφορές όπως διεφθαρμένο κράτος» και «ατιμωρησία των υπευθύνων» έχουν γίνει τόσο κοινότοπες που έχουν χάσει πλέον τη δραστικότητά τους. Αυτή είναι η κατάντια μας! Μας εκπροσωπούν όχι απλώς άνθρωποι κατώτεροι των περιστάσεων, ούτε απλώς φιλοχρήματα ανθρωπάκια, άλλα πολιτικοί βουτηγμένοι μέχρι το κεφάλι στα βοθρολύματα της διαφθοράς. Η μπόχα τους δεν αντέχεται.

Θα παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης; Τι γίνεται με την ασυλία του παραιτηθέντος βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χριστάκη Τζιοβάνι; Το Κόμμα του θα διερευνήσει τις οικονομικές συναλλαγές που είχε μαζί του; Θα διεξαχθεί έρευνα στο Υπουργείο Εσωτερικών; Ο δικηγορικός σύλλογος θα διαγράψει μέλη του που φέρονται να εμπλέκονται ξεκάθαρα στη διαφθορά; Θα παρέμβει ο Γενικός Εισαγγελέας; Πόσοι άλλοι να εμπλέκονται άραγε; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τι κάνει;

Πολλοί πολίτες απαντούν, «δε θα γίνει τίποτε». Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Αν αφεθούμε στη μοιρολατρία, το μόνο που μας απομένει είναι να μεταναστεύσουμε. Να σκύψουμε αναξιοπρεπώς το κεφάλι, να αποδεχθούμε ότι ζούμε στο βούρκο, και να ωθήσουμε τα παιδιά μας να φύγουν από τη χώρα των Συλλούρηδων και των Τζιοβάνηδων. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Τούτος είναι ο τόπος μας. Αυτή είναι η δημοκρατία μας. Αυτή είναι η Πατρίδα μας. Έχουμε την υποχρέωση να την υπερασπιστούμε, αν μη τι άλλο  για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια.

Πολίτες μην παραιτείστε. Διαμαρτυρηθείτε. Οι διεφθαρμένοι πολιτικάντηδες και τα κυκλώματά τους ζουν από την αδιαφορία μας. Να μην τους κάνουμε τη χάρη. Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία μας.

Το κοινωνικοπολιτικό κίνημα «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» καλεί όλους τους πολίτες σε διαμαρτυρία κατά της διαφθοράςκατά της διαπλοκής και κατά της ατιμωρησίας, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο (Λευκωσία).

Ελάτε ΟΛΟΙ, για να διαμαρτυρηθούμε και να φωνάξουμε δυνατά και ξεκάθαρα ότι δεν αποδεχόμαστε άλλο τη διαφθορά, δεν ανεχόμαστε άλλο τη διαπλοκή, δε συγχωρούμε άλλο την ατιμωρησία!

  • Η Κύπρος μας αξίζει κάτι καλύτερο!
  • Έχουμε την υποχρέωση να υπερασπιστούμε την Πατρίδα μας!

Όλοι όσοι θα παρευρεθούν στη διαμαρτυρία επιβάλλεται να φοράνε τις μάσκες προστασίας κατά του κορωνοϊού και να κρατάνε 2 μέτρα απόστασης μεταξύ τους.

X