Συνάντηση Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, και μελών του επιτελείου του με μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου 1974

Πραγματοποιήσαμε χθες Δευτέρα 31 Οκτωβρίου συνάντηση με μια ξεχωριστή ομάδα συμπατριωτών μας: με τα μέλη του  Παγκύπριου Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου 1974. Είναι απορίας άξιον πώς 48 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να έχουμε σωστά και ολοκληρωμένα αρχεία για τους ανθρώπους που αιχμαλωτίστηκαν το 1974. Φαίνεται ότι ο αριθμός των στρατιωτών κληρωτών και εφέδρων ανέρχεται στους 945.

Θεωρούμε ότι το αίτημά τους για αντισταθμιστικό επίδομα 200 ευρώ τον μήνα είναι πολύ δίκαιο και ότι το συνολικό ετήσιο κόστος (2,4 εκ ευρώ τον χρόνο) δεν είναι αποτρεπτικό.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι όταν δόθηκε στον σύνδεσμο η δωρεάν ιατρική περίθαλψη ως τιμητικό επίδομα, αυτή στην ουσία καταργήθηκε με την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Τα 200 ευρώ αποτελούν ένα δίκαιο αντισταθμιστικό επίδομα.

 Στηρίζουμε απερίφραστα τον Παγκύπριο Συνδέσμο Αιχμαλώτων Πολέμου 1974 και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή με τα μέλη του. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους στις δύσκολες ώρες της πατρίδας μας.

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X