Νέο Κύμα

Σε στιγμές κρίσεων και μεγάλων κινδύνων η πατρίδα χρειάζεται ενότητα και εθνική συνεννόηση

Η ανησυχία και ο προβληματισμός για την εξέλιξη και τις επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού είναι έντονος σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι κυβερνήσεις λαμβάνουν ή είναι έτοιμες να λάβουν δύσκολες αποφάσεις για την εθνική και την παγκόσμια υγεία.

Στην πατρίδα μας, ακόμη και για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, το πολιτικό-κομματικό σύστημα κατάφερε να το μετατρέψει σε πολιτικό ζήτημα και να προβάλει στους πολίτες ψεύτικα και πλαστά διλήμματα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν συνδέσει τον κορωνοϊό με τα οδοφράγματα, με αποτέλεσμα να πολώσουν και να διχάσουν τον κόσμο. Ξέρουν καλά ότι η επιβίωση τους εξαρτάται άμεσα από τη δημιουργία συνθηκών κερκίδας κι έτσι βάζουν τους μεν εναντίον των δε.

Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε και χειρίζεται το θέμα είναι απαράδεκτα ερασιτεχνικός. Η δε ανακοίνωση των μέτρων απόλυτα πρόχειρη, χωρίς λογική και πειστική και επιστημονική αιτιολόγηση, έτσι ώστε να μπορέσουν να δημιουργηθούν συνθήκες κοινωνικής συναίνεσης. Τέτοιες ενέργειες, δίνουν την εντύπωση ότι δεν έγιναν τυχαία, αλλά σε μία προσπάθεια να κλείσει το μάτι στην ακροδεξιά.

Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση θα μπορούσε να κρατήσει χαμηλούς τόνους για το καλό του τόπου. Αντί αυτού, υιοθέτησε μια άλλη εξίσου διχαστική προσέγγιση που δίνει επιχειρήματα στην τουρκική πλευρά. «Τα κριτήρια του προέδρου ήταν πολιτικά και όχι επιστημονικά» λέει στους ξένους και «ότι η πλευρά μας κλείνει τα οδοφράγματα για πολιτικούς και μόνο λόγους». Όλα αυτά βέβαια εμφανίζονται ήδη στα έγραφα του ΟΗΕ και θα είναι σύντομα ανάμεσα στα σημαντικά επιχειρήματα των στρατοκρατών της Άγκυρας. Δημιουργείται, λοιπόν, και πάλι η εντύπωση ότι η αντιπολίτευση έχει και αυτή ανάγκη την πόλωση, θέλει σύγκρουση στα οδοφράγματα, ώστε να ενστερνιστεί τους ακτιβιστές ως οπαδούς του. Και όλα αυτά, σε μια εποχή που οι νέοι έχουν αντιληφθεί την ανεπάρκεια των πολιτικών και του κομματικού μας συστήματος.

Το Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος πιστεύει ότι ο εθνικός διχασμός μόνο ζημιά κάνει και δεν επικροτεί όλους όσους θέλουν να μας διχάζουν για να εξυπηρετούν τη μουχλιασμένη πια πολιτική τους ατζέντα. Σε δύσκολες ώρες, σε στιγμές κρίσεων και μεγάλων κινδύνων για την υγεία, για τους κάτοικους της Κύπρου ή για την πατρίδα μας, είναι η ώρα της εθνικής ενότητας, της εθνικής συνεννόησης για την ασφαλή αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων.

Ανακοίνωση: 09/03/2020

X