New Wave News – Αύγουστος 2021

Συνάντηση αντιπροσωπείας του «ΝΚ» με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου
Αντιπροσωπεία μελών του «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» (Αμμοχώστου) συναντήθηκε πρόσφατα με τον Δήμαρχο της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου σε μια ειλικρινή και παραγωγική συζήτηση. Διερευνήθηκαν οι τελευταίες πολύ ανησυχητικές εξελίξεις και αποφασίστηκε να γίνονται συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα για ανταλλαγή απόψεων και για την επεξεργασία μιας πρότασης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να ανατραπούν τα νέα απαράδεκτα τετελεσμένα, που θέλει να δημιουργήσει η Άγκυρα.
Η ομάδα είναι ανοικτή και προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή να επικοινωνήσουν στο: info@neokyma.org.cy  

Δημιουργία βίντεο – με μέλη του «ΝΚ»
Μαγνητοσκοπήσαμε πρόσφατα μικρής διάρκειας βίντεο, όπου μέλη του κινήματός μας παρουσίασαν το κίνημα και κάποιες από τις θέσεις μας. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα μαγνητοσκοπήσουμε και άλλα βίντεο. Τα βίντεο αυτά θα παρουσιάζονται σταδιακά στα ΜΚΔ του κινήματος καθώς και στα ΜΜΕ με σκοπό να γνωρίσει μεγαλύτερο κοινό τις θέσεις και τα μέλη μας.
Ευχαριστούμε θερμά τον σκηνοθέτη, παραγωγό και μέλος του 77μελούς Συμβουλίου μας Σταύρο Παπαγεωργίου για την εκπληκτική δουλειά που έκανε μαζί με την ομάδα του για τη δημιουργία των βίντεο. Ευχαριστούμε θερμά και τη Ροδούλα Δημητριάδου, μέλος της Σ.Ε. του κινήματός μας για την παραχώρηση του χώρου βιντεοσκόπησης και για τη θερμή φιλοξενία. 

Λάπηθος: 6/8/1974 – 6/8/2021
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Γενικός Συντονιστής του κινήματός μας Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ήταν ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης των 47 χρόνων από την κατάληψη των κωμοπόλεων Λαπήθου και Καραβά από τους Τούρκους εισβολείς. Η αντικατοχική εκδήλωση έγινε στον χώρο του οδοφράγματος δίπλα στο Λήδρα Πάλας. Μια εκδήλωση απότισης φόρου και τιμής σε όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους, τραυματίστηκαν, ξεριζώθηκαν, πόνεσαν και στιγματίστηκαν ανεξίτηλα από τον πόλεμο.
Διαβάστε την ομιλία εδώ: https://neokyma.org.cy/lapithos/

Συντονιστική Επιτροπή (Σ.Ε.)
Η Σ.Ε. του κινήματός μας απέκτησε δύο νέα μέλη και τώρα έγινε δεκατετραμελής. Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας την Ισαβέλλα Κουνίδου, διοικητική λειτουργό στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και από τα πρώτα μέλη του “ΝΚ” και τον Μάρκο Μαρκίδη, αναλογιστή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Numisma Group. Είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στις πολυσήμαντες και πολύπλευρες εργασίες της ομάδας.

Παρεμβάσεις στα ΜΜΕ
Μέλη του κινήματός μας αρθρογραφούν, είναι παρόντα και κάνουν γενικότερα παρεμβάσεις στα ΜΜΕ για διάφορα σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν την κοινωνία μας, προτείνοντας λύσεις και διεξόδους.

Ποιητική συλλογή – «Μεσόγειος»
Κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο, από τις Εκδόσεις Ιωλκός στην Αθήνα, η ποιητική συλλογή της Νιόβης Σανταμά με τίτλο «Μεσόγειος» (https://iolcos.gr/eshop/titlos/mesogeios/). Η συλλογή περιέχει συνολικά 42 ποιήματα και περιγράφουν ένα ταξίδι σε 9 γεωγραφικούς σταθμούς της Μεσογείου και μια τελική κατάδυση εν εαυτώ. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, τα εξωτερικά ερεθίσματα και οι εντυπώσεις του μεσογειακού τοπίου δημιουργούν εσωτερικούς πνευματικούς κραδασμούς που γίνονται αφορμή για την δημιουργία και εξωτερίκευση μύχιων αισθημάτων, σκέψεων και αποκαλύψεων. 
Ευχόμαστε στη Νιόβη Σανταμά να είναι καλοτάξιδη η «Μεσόγειός» της!

Κλιματική αλλαγή
Η νότια Ευρώπη έχει εξελιχθεί σε εστία πυρκαγιών, ενώ το κύμα καύσωνα στην περιοχή αυξάνει τον κίνδυνο ερημοποίησης και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Οι συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας έχουν εκτοξεύσει τον κίνδυνο για νέες πυρκαγιές σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν την πρόκληση των πυρκαγιών ακόμη πιο εύκολη. Οι συνέπειες των πυρκαγιών δυστυχώς αποδεικνύονται επιζήμιες για ολόκληρη την αλυσίδα της ζωής και σε περιοχές που δεν έχουν πληγεί άμεσα από τις φωτιές.

Η κλιματική αλλαγή καθιστά πιθανότερα και σφοδρότερα τα κύματα καύσωνα.
Ας είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην πυροδοτήσουμε πυρκαγιές με τις ενέργειες ή με τις παραλείψεις μας. Ας ξεκινήσουμε να υιοθετούμε δραστικές νέες συνήθειες οι οποίες δεν συμβάλλουν στην κλιματική κρίση.

Πανδημία – καύσωνας
Λόγω των διακοπών του καλοκαιριού οι άνθρωποι προσέχουν ακόμη λιγότερο από πριν. Η θερμοκρασία του καλοκαιριού βοηθάει, ώστε οι άνθρωποι να είναι σε εξωτερικούς χώρους, με ανοιχτά παράθυρα κτλ., αλλά και, από την άλλη πλευρά, να συνωστίζονται σε μέρη π.χ. παραλίες, κέντρα αναψυχής, πάρτι, λεωφορεία κ.ά. όπου ο κίνδυνος είναι αυξημένος. Επίσης, όλοι δημιουργούν και συνθήκες “χειμώνα”, αφού κλείνονται σε δωμάτια με air-condition και χωρίς επαρκή εξαερισμό, για να ανακουφιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα η μετάλλαξη Δέλτα και άλλες μεταλλάξεις κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην Ευρώπη. Η ευφορία που δημιουργεί το καλοκαίρι δεν δικαιολογεί τέτοιες απερίσκεπτες συμπεριφορές, οι οποίες μπορεί να μας οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες και καραντίνα και όχι στην απαλλαγή από τον κίνδυνο.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020
Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλους τους αθλητές μας, που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Οι αθλητές μας είναι φωτεινά παραδείγματα της δύναμης της θέλησης αλλά και του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Συγχαρητήρια σε όλους!

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Σχόλια και Συμμετοχή
Μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για όλες τις ενέργειες και δραστηριότητες του κινήματός μας από την ιστοσελίδα μας και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μας και σας παροτρύνουμε να συμμετέχετε πιο ενεργά, κάνοντας Like, Share και αφήνοντας τα σχόλιά σας.

Θέλουμε να έχουμε μία συχνότερη επαφή μαζί σας. Θέλουμε να λαμβάνουμε τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας. Θέλουμε επίσης την πιο ενεργή συμμετοχή σας, ώστε να υλοποιήσουμε το όραμά μας!

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X