Νέο Κύμα

News Wave – Ιούνιος 2021

Το κίνημά μας είναι πολύ ενεργό και δραστήριο κυρίως στα Social Media, λόγω της πανδημίας. Επίσης δραστηριοποιούμαστε σε διαδικτυακές συναντήσεις με υποψήφια μέλη, με συνεργάτες, με ομάδες, με διάφορες προσωπικότητες και σημαντικούς παράγοντες του τόπου. Θα γίνονται πλέον πολλές διά ζώσης συναντήσεις σε μικρές ομάδες αλλά και με μεγαλύτερο κοινό. Θα διοργανώνουμε περισσότερες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κύπρο με σκοπό την προώθηση του κινήματος και των θέσεών μας και με απώτερο στόχο να επιφέρουμε έστω και μία μικρή αλλαγή στον τόπο και στην κοινωνία μας.

Προεδρικές Εκλογές 2023
Μετά τα αποτελέσματα των Βουλευτικών Εκλογών, έχουμε μία καλή εικόνα διαμόρφωσης του κοινωνικού αλλά και του πολιτικού τοπίου, ενός τοπίου που περιλαμβάνει το 34,28% των πολιτών που δεν πήγαν καν στις κάλπες να ψηφίσουν και ένα 14,58% που, παρά το γεγονός ότι ψήφισε, δεν εκπροσωπείται στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι επόμενες προεδρικές εκλογές είναι η μεγάλη ευκαιρία αλλά και η μεγάλη πρόκληση για την «Άλλη Κύπρο» που όλοι προσδοκούμε. 

77μελές συμβούλιο
Το Σάββατο 12 Ιουνίου πραγματοποιήσαμε μία πολύ σημαντική και εποικοδομητική συνεδρίαση με το 77μελές συμβούλιό μας, στο 10.10Hall, για τις προεδρικές του 2023 αλλά και για το κίνημά μας γενικότερα στην πρώτη διά ζώσης συνάντηση του 2021. Στη συνάντηση συμμετείχαν ενεργά μέσω Zoom κάποια από τα μέλη μας, τα οποία δεν κατάφεραν να έρθουν στη συνάντηση. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης απολαύσαμε τις ομορφιές της παλιάς πόλης της Λευκωσίας καθώς και νόστιμο φαγητό σε μια όμορφη αυλή με πολύ καλή παρέα μελών μας.

Συνάντηση με το Κόμμα για τα Ζώα
Πρόσφατη απόφαση του 77μελούς συμβουλίου μας αφορούσε τη σύναψη συνεργασιών με διάφορα κόμματα εκτός βουλής, κινήματα, ομάδες και προσωπικότητες του τόπου μας. Αρχή κάναμε με το Κόμμα για τα Ζώα, με το οποίο πραγματοποιήσαμε χθες Τετάρτη 16/6 την πρώτη μας συνάντηση.
Η ευημερία και η προστασία των ζώων μάς αφορούν άμεσα, γιατί δείχνει το επίπεδο της πολιτικής μας ωριμότητας και της ανθρωπιστικής μας συνείδησης.

Παρέα με μέλη και φίλους
Σε ένα πολύ όμορφο γεύμα με μέλη και φίλους Αμμοχωστιανούς συζητήσαμε για την αγαπημένη πόλη και για τις πρόσφατες εξελίξεις, οι οποίες μας ανησυχούν πολύ. Αποφασίσαμε σε συνεργασία και με άλλους Αμμοχωστιανούς, οργανωμένους και μη, να εκφράσουμε γραπτώς τις ανησυχίες και προτάσεις μας για επίλυση του αδιεξόδου, αλλά και να επιδιώξουμε και συνάντηση με την Κυβέρνηση, ώστε να εκφράσουμε τα αιτήματά μας.

Θεματικές Επιτροπές
Η κάθε μία από τις 15 Θεματικές μας Επιτροπές ετοιμάζει ένα δισέλιδο κείμενο, στο οποίο θα αναγράφονται το όραμα, οι στόχοι και οι θέσεις του κινήματος. Τα κείμενα αυτά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας και θα αποτελέσουν τις επίσημες θέσεις του κινήματός μας. 

Volt Europa
Με το Volt Europa μάς συνδέουν κοινά οράματα και στόχοι, γι’ αυτό επεκτείνουμε τη συνεργασία μαζί τους. Κάποιες από τις θεματικές μας επιτροπές θα έρθουν σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες δικές τους για ανταλλαγή απόψεων και για εξεύρεση τρόπων συνεργασίας.
Το Volt είναι ένα φιλοευρωπαϊκό πολιτικό κίνημα με όραμα τη δημιουργία μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης. Προωθεί την κοινωνική ισότητα, την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, την οικονομική μεταρρύθμιση, την παγκόσμια ισορροπία, την προστασία του περιβάλλοντος, την τεχνολογική επανάσταση στην αγορά εργασίας και την αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ άλλων. Πρόκειται και για δικούς μας στόχους και επιδιώξεις. 

Προσυνέδριο και Καταστατικό Συνέδριο
Το κίνημά μας θα διοργανώσει προσυνέδριο στις 25 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία, για να προετοιμάσει το πρώτο Καταστατικό Συνέδριο του κινήματος, που θα γίνει στα τέλη Νοεμβρίου 2021, στο οποίο θα εκλεγεί η νέα Συντονιστική Επιτροπή και το 77μελές συμβούλιο.

Θέλουμε να έχουμε μία συχνότερη επαφή μαζί σας. Θέλουμε να λαμβάνουμε τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας. Θέλουμε επίσης την πιο ενεργή συμμετοχή σας, ώστε να υλοποιήσουμε το όραμά μας!

X