Νέο Κύμα

News Wave – Ιούλιος 2021

Ο Ιούλιος είναι ένας πολύ άσχημος μήνας για την Κύπρο μας: έχουμε τη μαύρη επέτειο του Πραξικοπήματος, τη μαύρη επέτειο της Τουρκικής Εισβολής, τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και την ενδεχομένη άλωση της Αμμοχώστου. Είναι φανερό ότι το Κυπριακό βρίσκεται και πάλι ενώπιον μιας εξαιρετικά πιεστικής συγκυρίας, η οποία απαιτεί σαφή στρατηγική και προσεκτικούς χειρισμούς. Οι σημερινές συνθήκες είναι υπερβολικά δύσκολες και περίπλοκες λόγω τόσο ενδογενών όσο και εξωγενών παραγόντων, οι οποίοι αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Απαιτείται οπωσδήποτε μια νέα προσέγγιση. Άλλη μια επέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά της Κύπρου μας είναι προ των πυλών! Κυβερνώντες, γρηγορείτε!

Έχουμε όμως φέτος και το συστηματικό ξέσπασμα πυρκαγιών, οι οποίες κατά κύριο λόγο άναψαν κακόβουλα. Δυστυχώς κυκλοφορούν ανάμεσά μας ανεγκέφαλοι, απαίδευτοι, συμφεροντολόγοι και μοχθηροί άνθρωποι, με ανύπαρκτη περιβαλλοντική συνείδηση.
Οι ποινές για το μέγεθος των πράξεων είναι συγκριτικά πολύ μικρές και πρέπει να αναθεωρηθούν. Η πολιτική του Κράτους σε θέματα αντιμετώπισης κρίσεων και ειδικότερα πρόληψης, αποτροπής και κατάσβεσης πυρκαγιών είναι ανεπαρκής. Ανεπαρκείς είναι και η οργάνωση, οι δομές και οι υποδομές.

Η «Άλλη Κύπρος»
Με την άρση των περιοριστικών μέτρων διοργανώσαμε συναντήσεις σε όλες τις πόλεις με μέλη, φίλους, ομάδες, κινήματα, προσωπικότητες και άλλους φορείς για τη δημιουργία της «Άλλης Κύπρου». Ανταλλάξαμε απόψεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, και για το πώς μπορούμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε για τη δημιουργία της «Άλλης Κύπρου». Μιας Κύπρου που να είναι σύγχρονη, καινοτόμος, πράσινη οικονομικά και περιβαλλοντικά. Που να είναι δίκαιη και να δίνει βήμα στους ικανούς και άξιους. Οι συναντήσεις αυτές θα εντατικοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες, αν όλα πάνε καλά με την εξέλιξη της πανδημίας.  

Τέταρτο κύμα κορωνοϊού
Ο εμβολιασμός είναι πράξη ωριμότητας και σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας. Θα μας προστατεύσει από το 4ο κύμα, που αναμένεται να επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη. Στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο όπου ζούμε οι συμπεριφορές και οι πράξεις μας επιδρούν σε όλους.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω αλλεργίας και ασθένειας. Άλλοι που έχουν ακινητοποιηθεί λόγω φόβου για τις παρενέργειες. Τέλος υπάρχουν και τα θύματα των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης. Όλοι αυτοί χρειάζονται στήριξη.
Επίσης όσοι ζουν σε φτωχές χώρες συνήθως δεν έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό.
Εμείς που έχουμε το προνόμιο του εμβολιασμού ας το αξιοποιήσουμε. 

Volt Europa
Σε μία πολύ σημαντική συζήτηση που είχαμε πρόσφατα με το Volt Europa για το Κυπριακό Ζήτημα και κυρίως για την πρότασή μας για το Κυπριακό, συζητήσαμε τρόπους ανάδειξης του θέματος στα διάφορα επίπεδα της ΕΕ.

Έπειτα και από την αποτυχία των συνομιλιών, τη συνεχόμενη Τουρκική προκλητικότητα και την ανεπαρκή αντιμετώπιση του θέματος από την ΕΕ αυτή είναι η δική μας συνεισφορά στην πρόοδο των συζητήσεων για το Κυπριακό.

Φεστιβάλ Α.Ε.Ι.2021
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου (Α.Ε.Ι.2021) που διεξήχθη από τις 7 μέχρι τις 11 Ιουλίου στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου. Το φεστιβάλ παρουσίασε 19 προβολές αξιόλογων αρχαιολογικών, εθνογραφικών και ιστορικών ντοκιμαντέρ καθώς και διάφορες άλλες δράσεις.

Το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» ήταν και φέτος υποστηρικτής του Φεστιβάλ Α.Ε.Ι.

«Run
Στην πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Run!» η εικαστικός και μέλος μας Άντρεα Χριστοδουλίδου μάς σύστησε μια σειρά από σχέδια, πίνακες και έργα από ύφασμα, με ζωντανά χρώματα, που μεταδίδουν μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα και προσκαλούν τον θεατή να ερμηνεύσει ένα πολυεπίπεδο και ανοιχτό αφήγημα.

 Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να επισκεφθείτε τα εκθέματα επικοινωνήστε με την εικαστικό Άντρεα Χριστοδουλίδου στο: 99686942 

Άρθρα
Η συγγραφή άρθρων και η δημοσιοποίησή τους στα ΜΜΕ καθώς και στα δικά μας κανάλια είναι πολύ σημαντική, καθώς είναι ένα καλό μέσο, για να γνωρίσει το κοινό τις θέσεις μας. Σας παραθέτουμε τον συνδέσμο κάποιων πρόσφατων άρθρων που δημοσιεύτηκαν στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Σχόλια και Συμμετοχή
Μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για όλες τις ενέργειες και δραστηριότητες του κινήματός μας από την ιστοσελίδα μας και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μας και σας παροτρύνουμε να συμμετέχετε πιο ενεργά, κάνοντας Like, Share και αφήνοντας τα σχόλιά σας.

Θέλουμε να έχουμε μία συχνότερη επαφή μαζί σας. Θέλουμε να λαμβάνουμε τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας. Θέλουμε επίσης την πιο ενεργή συμμετοχή σας, ώστε να υλοποιήσουμε το όραμά μας!

X