New Wave News – Οκτώβριος 2021

Φίλες και φίλοι μας, ξεκινάμε το μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο, προσκαλώντας σας σε μια όμορφη βραδιά ποίησης, η οποία αποτελεί συνάμα και μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά. Είναι λοιπόν μεγάλη χαρά και τιμή να σας προσκαλέσουμε στην ποιητική βραδιά “Η μουσική στην ποίηση”, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. στο 10.10 Hall στη Λευκωσία.
Καλεσμένος ο ποιητής και στιχουργός Πόλυς Κυριάκου, ο οποίος θα μιλήσει για τη σχέση μεταξύ ποίησης και μουσικής.
Συμμετέχουν με ποιήματά τους οι: Νιόβη Σανταμά, Παναγιώτης Χατζηλοΐζου, Μαρία Μίτλεττον και Αλέξανδρος Χρονίδης.
Τον συντονισμό κάνει η Αθανασία Γιασουμή.
 
Θα ακολουθήσει συζήτηση αναφορικά με τη σχέση ποίησης και μουσικής καθώς και δεξίωση. Κοπιάστε!

Συγκρότηση επαρχιακών επιτροπών σε ολόκληρη την Κύπρο
Έχουμε προχωρήσει στη συγκρότηση επαρχιακών επιτροπών, ώστε να ενημερώνουμε, να επικοινωνούμε και να βρισκόμαστε πλησιέστερα στους Κύπριους πολίτες και στα θέματα που τους απασχολούν. Επιθυμούμε να διαδώσουμε τα μηνύματά μας, τις προτάσεις μας καθώς και την πρόθεσή μας να έχουμε ουσιαστικό ρόλο και λόγο στις Προεδρικές Εκλογές του 2023 με δικό μας υποψήφιο. Ζητούμε τη συμβολή σας, για να επιτύχουμε τον πολύ σημαντικό αυτόν στόχο. Όλοι μαζί οι πολίτες μπορούμε να επεξεργαστούμε και να εφαρμόσουμε βιώσιμες λύσεις για τον τόπο μας.
 
Όσοι ενδιαφέρεστε να είστε ενεργοί σ’ αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια παρακαλούμε να το δηλώσετε το συντομότερο στο info@neokyma.org.cy.

«Επανεκκίνηση / Restart» 
Το κίνημά μας σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό κίνημα Volt Europa διοργανώνει εικαστική έκθεση και προσκαλεί όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στην έκθεση με έργα τους. Η έκθεση τιτλοφορείται «Επανεκκίνηση / Restart», και θα γίνει από τις 11 έως τις 18 Νοεμβρίου 2021 στο 10.10 Hall στη Λευκωσία.
 
Σκοπός της έκθεσης είναι η στήριξη και η ανάδειξη της καλλιτεχνικής έκφρασης σε όλες τις εκφάνσεις της.
 
Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε ή γνωρίζετε άτομα που θα ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν δείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες: 
https://neokyma.org.cy/i-alli-kypros-stin-eyropi/

«Πανδημία: νέα δεδομένα»
Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου παρουσιάσαμε σε διαδικτυακή συζήτηση τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πανδημία με τη βοήθεια των εξαιρετικών επιστημόνων Κωνσταντίνου ΤσιούτηΧάρη ΑρμεύτηΝικόλα Διέτη και Μαρίας Καρεκλά, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την εμπεριστατωμένη συζήτηση γύρω από το μείζον θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού και για τη συμβολή τους στον δημόσιο διάλογο.
Τον συντονισμό στη διεξαγωγή αυτής της τόσο ενδιαφέρουσας και ιδιαίτερα εποικοδομητικής συζήτησης έκανε η Ερατώ Στυλιανού Μαρκίδου.
Παρακολουθήστε σε αναμετάδοση τη συζήτηση από το κανάλι μας εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCbhU9sJfTNjObKbx6CdcRog

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε επανάληψη όλες τις διαδικτυακές συζητήσεις που πραγματοποιήσαμε μέχρι σήμερα. Αξίζει να τις παρακολουθήσετε, καθώς περιλαμβάνουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες, ενδιαφέρουσες ιδέες, επιχειρήματα, λύσεις και διεξόδους σε καίρια ζητήματα.

Κάντε επίσης εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCbhU9sJfTNjObKbx6CdcRog

Άρθρα – Δελτία Τύπου
Η συγγραφή άρθρων και η δημοσιοποίησή τους στα ΜΜΕ καθώς και στα δικά μας κανάλια είναι πολύ σημαντική, καθώς είναι ένα καλό μέσο, για να γνωρίσει το κοινό τις θέσεις μας. Σας παραθέτουμε τους συνδέσμους κάποιων πρόσφατων κειμένων που δημοσιεύτηκαν στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Υπάρχει ακόμη αίσθημα ντροπής;  
https://neokyma.org.cy/yparchei-akomi-aisthima-ntropis/

Η θέση μας για το ζήτημα της Αμμοχώστου – Το Κυπριακό Ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό
https://neokyma.org.cy/i-thesi-mas-gia-to-zitima-tis-ammochostoy/

Η πρόσβαση σε φθηνή ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι πολυτέλεια
https://neokyma.org.cy/i-prosvasi-se-fthini-ilektriki-energei/

Η πολιτιστική διπλωματία και η συνδρομή των δημιουργών
https://neokyma.org.cy/i-politistiki-diplomatia-kai-i-syndro/

Γιατροί χωρίς όρια και ηθικούς φραγμούς 
https://neokyma.org.cy/giatroi-choris-oria-kai-ithikoys-fragmo/

Ανελεύθεροι γραφειοκράτες στη φιλελεύθερη δημοκρατία
https://neokyma.org.cy/aneleytheroi-grafeiokrates-sti-filel/

Η φυσική τής μεταφυσικής και η υπέρβαση της θλίψης
https://neokyma.org.cy/i-fysiki-tis-metafysikis-kai-i-ypervas/

Γράμμα από την Γκρενόμπλ: μια πόλη που άλλαξε ριζικά
https://neokyma.org.cy/gramma-apo-tin-gkrenompl-mia-poli-poy-a-2/

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να συγγράψετε άρθρα για θέματα που εμπίπτουν στην εμπειρογνωμοσύνη σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.   

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,Σχόλια και Συμμετοχή
Μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για όλες τις ενέργειες και δραστηριότητες του κινήματός μας από την ιστοσελίδα μας και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μας.
Σας παροτρύνουμε να συμμετέχετε πιο ενεργά, κάνοντας like, share και αφήνοντας τα σχόλιά σας.

Επιθυμία μας είναι να έχουμε μία συχνότερη επαφή μαζί σας καθώς και την ενεργή συμμετοχή σας. Είναι για μας εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνουμε τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας.

“Ο καθένας από εμάς είμαστε μια σταγόνα, όλοι μαζί γινόμαστε ωκεανός!”

X