Νέο Κύμα

New Wave News – Δεκέμβριος 2021

Tο 2021 φθάνει σύντομα στο τέλος του. Ήταν μία πολύ καλή και δημιουργική χρονιά για το κίνημά μας, παρά τους περιορισμούς των μέτρων της πανδημίας.
Πραγματοποιήσαμε εποικοδομητικές συναντήσεις σε όλες τις πόλεις με μέλη μας, παλιούς και νέους φίλους και επιφανείς προσωπικότητες.
Διοργανώσαμε όμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις και ενδιαφέρουσες διαδικτυακές συζητήσεις. Mέλη του 77μελούς Συμβουλίου μας έδωσαν συνεντεύξεις και έκαναν παρεμβάσεις για καίρια ζητήματα που απασχολούν τον πολίτη και την κοινωνία, ενώ προβλήθηκαν οι θέσεις του κινήματός μας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Γνωρίστε τις γυναίκες του Volt Europa και ενημερωθείτε για τις δράσεις τους και την ενασχόλησή τους με την πολιτική:

  • Η ανισότητα των φύλων είναι πιο έντονη στον χώρο της πολιτικής εξουσίας, καθώς οι γυναίκες υπoεκπροσωπούνται σοβαρά στη λήψη αποφάσεων
  • Η ίση εκπροσώπηση των φύλων στην πολιτική ζωή μόνο θετικά έχει να φέρει σε μία ευνομούμενη και αξιοκρατική Πολιτεία
  • Εάν σε ενοχλεί το γεγονός ότι οι πολιτικές για τις γυναίκες σχεδιάζονται κυρίως από άντρες, τότε ήρθε η ώρα να ενδυναμωθούν οι γυναίκες στην πολιτική
  • Υποστήριξε και εσύ έμπρακτα την ενδυνάμωση των γυναικών και την ενασχόλησή τους με την πολιτική
  • Σε θέλουμε μαζί μας για να φτιάξουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση πιο συμπεριληπτική και κατά συνέπεια πιο δημοκρατική!

 Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 στις 8.00 μ.μ.
 Σύνδεσμoς: https://us06web.zoom.us/j/83679781808?pwd=dVU0VDZPdE40MEZnSHBzc2VnSmUrdz09

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Συγκρότηση επαρχιακών επιτροπών – συντονιστών σε ολόκληρη την Κύπρο
Έχουμε προχωρήσει στη συγκρότηση επαρχιακών επιτροπών, ώστε να ενημερώνουμε, να επικοινωνούμε και να βρισκόμαστε πιο κοντά σε όλους τους Κύπριους πολίτες και στα θέματα που τους απασχολούν. Επιθυμούμε να διαδώσουμε τα μηνύματά μας, τις προτάσεις μας καθώς και την πρόθεσή μας να έχουμε ουσιαστικό ρόλο και ρόλο στις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

✔️Ζητούμε τη συμβολή σας, για να επιτύχουμε τον πολύ σημαντικό αυτόν στόχο. Όλοι μαζί οι πολίτες μπορούμε να επεξεργαστούμε και να εφαρμόσουμε βιώσιμες λύσεις για τον τόπο μας.

Όσοι ενδιαφέρεστε να είστε ενεργοί σ’ αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε στο⏭ info@neokyma.org.cy

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Προεδρικές Εκλογές – 2023
Το κίνημά μας δυναμώνει και η συνεργασία με το πανευρωπαϊκό κίνημα Volt Europa είναι πλέον γεγονός. Οι ανάγκες του κινήματος είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι ήταν αρχικά. Οι απαιτήσεις των μελών μας καθώς και της κοινωνίας μας είναι επίσης επιτακτικές και θέλουμε να αντεπεξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να συμβάλουμε ουσιαστικά στη δημιουργία της «Άλλης Κύπρου».
Μιας εκσυγχρονιστικής, πράσινης, αειφόρας, δίκαιης Κύπρου, που προσφέρει ανταγωνιστικές και ποιοτικές θέσεις εργασίας και οι πολίτες της ζουν σε ένα σύγχρονο, αειφόρο κράτος πρόνοιας, ευκαιριών, δημιουργικότητας και πολιτιστικής αναστήλωσης.

Έχουμε ετοιμάσει έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό και προϋπολογισμό, για να υλοποιηθεί από τον Ιανουάριο 2022 μέχρι και τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2023 και χρειαζόμαστε την ενεργότερη συμβολή και συμμετοχή σας, ώστε να καλύψουμε τις παρακάτω ανάγκες του κινήματός μας και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

Μέσα στα άμεσα σχέδιά μας είναι:
👉 η ενεργοποίηση ατόμων για να στελεχώσουν τις επαρχιακές ομάδες, για να έχουμε μεγαλύτερη και πιο δυναμική παρουσία σε ολόκληρη την Κύπρο
👉 η λειτουργία γραφείων στις μεγαλύτερες πόλεις και κοινότητες, ώστε να γνωρίσουν οι πολίτες καλύτερα το κίνημα και τους ανθρώπους του
👉 η δυναμική προβολή του κινήματος και των θέσεών μας στα ΜΜΕ
👉 η απασχόληση ατόμων για τις ανάγκες των προεδρικών εκλογών, όπου θέλουμε να έχουμε ουσιαστικό ρόλο και λόγο.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Θεματικές Επιτροπές
Σχεδόν όλες από τις 18 Θεματικές Επιτροπές έχουν ολοκληρώσει τις προτάσεις τους για την «Άλλη Κύπρο», μια σύγχρονη, αειφόρα ευημερούσα Κύπρο. Οι προτάσεις θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα μας, αλλά θα αποσταλούν και ηλεκτρονικά για τα σχόλιά σας. Οι θέσεις και οι προτάσεις μας δεν είναι κάτι στατικό. Θα προσαρμόζονται και θα αναβαθμίζονται ανάλογα με τις εξελίξεις.

Οι 18 Θεματικές Επιτροπές / Πυλώνες Στρατηγικής είναι οι ακόλουθες:
✔️Αθλητισμός
✔️Άμυνα και Ασφάλεια
✔️Βιομηχανία και Ενέργεια
✔️Γεωργία
✔️Εργασιακές Σχέσεις
✔️Έρευνα και Καινοτομία
✔️Εσωτερική Διακυβέρνηση και Δικαιοσύνη
✔️Εξωτερική Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις
✔️Κλιματική Κρίση
✔️Κοινωνικές Ανισότητες
✔️Κυπριακό
✔️Οικονομία
✔️Παιδεία
✔️Περιβάλλον και Αειφορία
✔️Πολιτισμός
✔️Συγκοινωνίες
✔️Υγεία
✔️Τουρισμός

Όσοι από εσάς επιθυμείτε να προσφέρετε με τις γνώσεις ή τις δεξιότητές σας σε κάποιαν από αυτές τις θεματικές μπορείτε να επικοινωνήσετε στο ⏭ info@neokyma.org.cy

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

«Η ευθύνη για τα κοινά: πολιτική, πολιτικοί και πολίτες»
Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου παρουσιάσαμε σε διαδικτυακή συζήτηση ένα σημαντικό θέμα. Την ευθύνη που έχουν οι πολίτες και οι πολιτικοί για τα κοινά. Πολιτικοί και πολίτες θα πρέπει να συνεργάζονται στενά και να δημιουργούν μαζί πολιτικές οι οποίες να είναι δίκαιες, προοδευτικές, αειφόρες. Η κοινωνία των πολιτών αλλά και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά οφείλει να ασχολείται με τα κοινά, ώστε να έχει ουσιαστικό ρόλο και λόγο στη λήψη και εφαρμογή των αποφάσεων.

Παρακολουθήστε σε αναμετάδοση τη συζήτηση από το κανάλι μας εδώ.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Διαδικτυακές Συζητήσεις
Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε επανάληψη όλες τις 14 διαδικτυακές συζητήσεις που πραγματοποιήσαμε από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι και σήμερα. Αξίζει να τις παρακολουθήσετε, καθώς περιλαμβάνουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες, ενδιαφέρουσες ιδέες, επιχειρήματα, λύσεις και διεξόδους σε καίρια ζητήματα.
Κάντε επίσης εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU)
Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση και υπερηφάνεια το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» συνυπέγραψε με το Volt Europa στις 04 Νοεμβρίου 2021 ένα MoU για μια πιο επίσημη, διευρυμένη και ουσιαστική συνεργασία.
 
Η συνυπογραφή του MoU με το Volt Europa ήταν αδιαμφισβήτητα μία πολύ σημαντική στιγμή για το κίνημά μας! Μας προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στα όργανα και τους θεσμούς της Ε.Ε. με την επίσημη στήριξη των εταιρών μας και μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας αλλά και τα προτερήματά του.
Μας δίνεται η ευκαιρία να ζητήσουμε αρωγή, τεχνογνωσία και συνέργειες, να διατρανώσουμε ξεκάθαρα ότι οι Κύπριοι πολίτες επιθυμούν πραγματικά επίλυση του Κυπριακού. Πρόοδο και ευημερία για όλους τους πολίτες της Κύπρου και να στείλουμε παράλληλα το μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι η Κύπρος δεν είναι οι πολιτικοί της.
Η Κύπρος είμαστε όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, οι γονείς, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι νέοι και οι ηλικιωμένοι που επιθυμούν να δουν τον τόπο τους να αναπτύσσεται σωστά και αξιοκρατικά.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Σχόλια και Συμμετοχή
Μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για όλες τις ενέργειες και δραστηριότητες του κινήματός μας από την ιστοσελίδα μας και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μας.
Σας παροτρύνουμε να συμμετέχετε πιο ενεργά, κάνοντας 👍like, share και αφήνοντας τα✍️ σχόλιά σας.

Επιθυμία μας είναι να έχουμε μία συχνότερη επαφή μαζί σας καθώς και την ενεργή συμμετοχή σας. Είναι για μας εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνουμε τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας.

“Ο καθένας από εμάς είμαστε μια σταγόνα, όλοι μαζί γινόμαστε ωκεανός!”

X