Κωνσταντίνος Χριστοφίδης: Υπερηφάνεια και περισσότερες ευθύνες η διάκριση του «PHAETHON»

Στην κορυφή της Ευρώπης και του προγράμματος «Teaming for Excellence» βρέθηκε η πρόταση «PHAETHON», η οποία εξασφάλισε την υψηλότερη βαθμολογία στην ΕΕ για τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας στον τομέα της Πράσινης και Αειφόρου Ενέργειας.

Η κυπριακή πρόταση με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τους Καθηγητές Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και Γεώργιο Η. Γεωργίου σημείωσε επίδοση 14,5/15, μαζί με μία άλλη πρόταση, μεταξύ των 110 που υποβλήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται για μία τιμητική διάκριση, που τιμά ιδιαίτερα τη χώρα μας και αποδεικνύει ταυτόχρονα το υψηλό επίπεδο της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.

Η διάκριση αυτή θα αποφέρει έσοδα €15 εκ., ποσό ίσο με την εθνική χρηματοδότηση, όπως επίσης και σημαντικές επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα. Είναι μία σημαντική ενίσχυση η οποία θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της υφιστάμενης Ερευνητικής Μονάδας Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε Κέντρο Αριστείας στον τομέα της πράσινης και αειφόρου ενέργειας.

Η συμβολή του υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Χριστοφίδη είναι σημαντική. Μία επιτυχία, που ενδυναμώνει το κίνητρο και τη θέλησή του για την υλοποίηση του οράματός του, για μια σύγχρονη χώρα, που θα επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη και την τεχνολογία.

Ο κ. Χριστοφίδης σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος για την πορεία του «PHAETHON». Είναι ένα έργο το οποίο το νιώθω σαν πραγματικό παιδί μου. Συνάμα, με επιφορτίζει και με τιμά με περισσότερες ευθύνες, ως επιστήμονα που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας. Οραματιζόμαστε έναν δραστικό πράσινο μετασχηματισμό, που να περιλαμβάνει όχι μόνο μεταρρυθμίσεις σε τεχνολογικό ή διαρθρωτικό επίπεδο, αλλά και ριζικές αλλαγές σε επίπεδο στάσης και συμπεριφοράς εκ μέρους όλων μας. Μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και άλλων δράσεων αυξάνουμε την κοινωνική επίγνωση και καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης για την κλιματική κρίση και την προστασία του περιβάλλοντος».

Στόχος του υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Χριστοφίδη είναι η συμβολή της χώρας στην αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος μάς αφορά όλους. Πρόκειταια για κάτι που, για να επιτευχθεί, χρειάζεται συλλογική προσπάθεια  μεταξύ κρατών, ιδιωτικής πρωτοβουλίας, κοινωνίας αλλά και ατομικής ευθύνης.

Περισσότερες πληροφορίες για το προεκλογικό πρόγραμμα του υποψήφιου ΠτΔ Κωνσταντίνου Χριστοφίδη στην ιστοσελίδα  www.christofides2023.com.

X