Η ενεργειακή κρίση μάς προσφέρει μια ανεπανάληπτη τουριστική ευκαιρία

Ιστορικά οι κρίσεις δημιουργούν πάντα σοβαρά προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν και ιστορικές ευκαιρίες. Ευκαιρίες τις οποίες όσοι έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν δημιουργούν και προοπτικές για την επόμενη ημέρα. Ένα τέτοιο κλασικό παράδειγμα είναι και η σημερινή ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και το μεγάλο πρόβλημα που θα προκύψει για τους Ευρωπαίους τον επερχόμενο χειμώνα. Σίγουρα πολλοί Ευρωπαίοι συνταξιούχοι θα εγκαταλείψουν τις βόρειες χώρες για αρκετό διάστημα και θα ταξιδέψουν στη Μεσόγειο σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τους υψηλούς ηλεκτρικούς λογαριασμούς, ανταλλάσσοντάς τους με διακοπές σε πιο θερμές χώρες στη Μεσόγειο.

Αυτό ήδη καταγράφεται στον βορειοευρωπαϊκό Τύπο. Τι κάνει το Υφυπουργείο Τουρισμού, ώστε να αναπτύξει αυτήν την προοπτική για την πατρίδα μας; Χρειάζεται να ετοιμαστούν ελκυστικά τουριστικά πακέτα, να μείνουν ανοιχτές οι ξενοδοχειακές μονάδες και να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους. Οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών θα επιδίωκαν μια τέτοια εξέλιξη, γιατί προτιμούν η περιορισμένη ενέργεια να καταναλώνεται στις βιομηχανικές μονάδες παρά στα νοικοκυριά. Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να επιδιώξει εδώ και τώρα διακρατικές συμφωνίες. Είναι η ευκαιρία να δημιουργήσουμε τον χειμερινό τουρισμό που για χρόνια προσδοκούμε.

Μια τέτοια επιτυχία κάτω από τις σημερινές συνθήκες θα άνοιγε προοπτικές και για τις καλοκαιρινές περιόδους, γιατί οι άνθρωποι που θα επισκεφθούν τη χώρα μας τον χειμώνα πιθανότατα θα επιστρέψουν και τα επόμενα καλοκαίρια. Η μάχη για τον τουρισμό δεν κερδίζεται με λόγια και διακηρύξεις αλλά με έργα και κυρίως όταν αρπάζουμε τις ευκαιρίες τη συγκεκριμένη στιγμή.

Εμείς στο «Νέο Κύμα» έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιστημονικά τεκμηριωμένο για τον Τουρισμό. Καλούμε τους Κύπριους πολίτες να διαβάσουν τις προτάσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας: https://neokyma.org.cy/policy/toyrismos/.

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X