Η ανακοίνωση που θα αναμέναμε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή για τα #CyprusPapers

Μετά την αποκάλυψη από το διεθνές δίκτυο Al Jazeera του σκανδάλου για τα «Χρυσά Διαβατήρια» / Cyprus Papers, διαφαίνεται ότι υπάρχουν άτομα που είναι πλέον κάτοχοι Κυπριακών Διαβατηρίων, με σοβαρές υπόνοιες διαφθοράς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινικές υποθέσεις στη χώρα τους, ενώ σε κάποιους εξ αυτών έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Al Jazeera έχει εξασφαλίσει τις αιτήσεις πολιτογραφήσεων εκατοντάδων ατόμων που απέκτησαν κυπριακή υπηκοότητα από το 2017 έως το 2019. Κατά την εν λόγω διετία, η Κυπριακή Δημοκρατία φέρεται να «πούλησε» διαβατήρια σε άτομα που είτε αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες είτε είχαν καταδικαστεί είτε αντιμετώπιζαν διεθνείς κυρώσεις. Με τα κυπριακά διαβατήρια όμως απέκτησαν το δικαίωμα να ζουν και να ταξιδεύουν σε ολόκληρη την ΕΕ. Επίσης μια μερίδα ατόμων που «αγόρασαν» κυπριακή ιθαγένεια, κατείχαν κυβερνητικές θέσεις σε ξένες χώρες ή ήταν πολιτικοί παράγοντες που τα ονόματά τους είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος και δωροδοκίας.

Πιο κάτω παραθέτουμε την αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών, όπως εμείς θα την αναμέναμε:  

Ευχαριστώ το Al Jazeera, που παρά τους εμφανείς λόγους της ανάδειξης του ζητήματος, δεν παύει να αναδεικνύει ένα σοβαρότατο ζήτημα, που δίνει την ευκαιρία στην Κυπριακή Δημοκρατία να διαλευκάνει την υπόθεση. Θα τους παρακαλούσα, αν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ή στοιχεία να μας τις κοινοποιήσουν, για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Ταυτόχρονα θα ζητήσω από το Υπουργικό Συμβούλιο το “πάγωμα” του προγράμματος για τουλάχιστον έξι μήνες, ώστε να συζητηθούν εξαρχής όλα γύρω από το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων και να γίνουν αλλαγές, ώστε να λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας με μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη που να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις οικονομικές και κοινωνικές στρεβλώσεις που δημιουργεί αλλά φυσικά και να εκμηδενίζει την ανυπολόγιστη ζημιά στη φήμη της χώρας μας. Επιπλέον το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων να τροποποιηθεί με τρόπο ώστε να συνάδει απόλυτα με το νομικό πλαίσιο και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   

Ως Υπουργός Εσωτερικών θα ήθελα να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τον διασυρμό και εξευτελισμό που έλαβε και λαμβάνει η χώρα μας σε διεθνές επίπεδο, εξαιτίας των “γκρι” πολιτογραφήσεων».

Αυτήν την ανακοίνωση θα αναμέναμε από τον Υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας!

 «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος»:

Το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» είναι ένα κοινωνικο-πολιτικό «startup», που αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας για αλλαγή και εκσυγχρονισμό.

Το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος»  δημιουργήθηκε από ανεξάρτητους, ελεύθερα σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, προερχόμενους από ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα. Στο «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας, καθώς και η αγωνία για την μέχρι τώρα πορεία του. Μας ενώνει η επείγουσα ανάγκη να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε τη χώρα μας, κρατώντας τα καλά και γκρεμίζοντας όλα όσα την καθηλώνουν.

Όραμά μας: Μια Κύπρος που εκσυγχρονίζεται με βάση τις αρχές της αειφορίας, που είναι καινοτόμος, σύγχρονη οικονομία, κοινωνικό κράτος και που προσεγγίζει τα θέματα ολιστικά. Οραματιζόμαστε ένα ισχυρό πολιτειακό αξιακό σύστημα βασισμένο σε δημοκρατικές αρχές και ηθικές αξίες. Οραματιζόμαστε μια καλύτερη Κύπρο, μια «Άλλη Κύπρο»!

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X