Δημοκρατία είναι η δίκαιη προβολή

 Ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η εικόνα που παρουσιάζει το Κρατικό Κανάλι είναι πλέον ενοχλητική. Κάθε βράδυ παρελαύνει στο ΡΙΚ η τριαδική υπόσταση του πολιτικού κατεστημένου και μας παρουσιάζεται η κάθε ανούσια δραστηριότητά τους.

Στην ουσία, ο τηλεοπτικός χρόνος στο ΡΙΚ αφιερώνεται μόνο για τον διάδοχο του Προέδρου Αναστασιάδη στο κόμμα του, το πολιτικό του ψυχοπαίδι και τον στενότερό του συνεργάτη στο Κυπριακό. Οι πραγματικά ανεξάρτητοι υποψήφιοι αγνοούνται σχεδόν καθημερινά, με την αιτιολογία ότι οι υποψήφιοι αυτοί δεν στηρίζονται από τα κόμματα. Από την άλλη, Μαυρογιάννης και Χριστοδουλίδης, αυτοαποκαλούμενοι ως ανεξάρτητοι, δεν έχουν την ίδια μεταχείριση με τους πραγματικά ανεξάρτητους υποψήφιους. Το ΡΙΚ κωφεύει και κλείνει τα μάτια. Δεν μπορούν να είναι και ανεξάρτητοι και κομματικοί ταυτόχρονα, ανάλογα με το τι τους συμφέρει!

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ίσο χρόνο για να παρουσιάσουν στους πολίτες της Κύπρου τις θέσεις τους. Ο χρόνος αυτός θα πρέπει να είναι δίκαια διαμοιρασμένος ανάμεσα στις ώρες αιχμής και στις ώρες χαμηλής θεαματικότητας. Ας μην ξεχνάμε ότι το Κρατικό Ίδρυμα χρηματοδοτείται από τη φορολογία όλων των πολιτών και δεν ανήκει στα κόμματα. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι πολίτες εκλέγουν Πρόεδρο σε ένα κράτος με προεδρικό πολίτευμα. Όλοι οι πολίτες έχουν το ίδιο δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Δεν έχουμε βουλευτικές εκλογές. Το κριτήριο της κομματικής υποστήριξης για το χρόνο προβολής των υποψηφίων είναι άκρως παράλογο και αντιδημοκρατικό.

X