Αξίζουμε περισσότερα από την αισχύνη για τις αποκαλύψεις των Pandora Papers

Το κοινωνικο-πολιτικό κίνημα «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» μαζί με το πανευρωπαϊκό πολιτικό κίνημα «Volt Europa» χαιρετίζουν τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άμεση και σε βάθος διερεύνηση αδικημάτων που αποκαλύφθηκαν στα Pandora Papers, και για ελέγχους σε όλα τα άτομα που εμπλέκονται.

Το Volt Europa ψήφισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ της απόφασης και ζητά μαζί με το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» εις βάθος έρευνα για τυχόν αδικήματα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αποκαλύπτονται από τα Pandora Papers. Η έρευνα πρέπει να γίνει άμεσα, αμερόληπτα και χωρίς προσκόμματα.

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί ένα σαφές μήνυμα εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής πολιτικών οι οποίοι αναφέρονται στα Pandora Papers. Ειδική μνεία έγινε για τους σημερινούς αρχηγούς κρατών της Τσεχίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η αξιοπρέπεια της Κύπρου, ενός κράτους μέλους της ΕΕ, και των πολιτών της, έχει πληγεί για άλλη μια φορά ανεπανόρθωτα από τις ενέργειες λίγων Κυπριακών οικογενειών ημετέρων με οικονομική δύναμη και με επιρροή, οι οποίες όμως δεν αντικατοπτρίζουν το ήθος και την ακεραιότητα της πλειοψηφίας των Κυπρίων. Ως αποτέλεσμα αυτού η Κυπριακής Δημοκρατία θεωρείται συνώνυμη της διαφθοράς. Αυτή δεν είναι η Κύπρος ούτε η Ευρώπη που οραματιζόμαστε ως Ευρωπαίοι πολίτες.

Το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» μαζί με το Volt Europa, απαιτούν πρωτίστως και κυρίως, να παραιτηθεί ο Πρώτος Πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας για λόγους ευθιξίας και δεύτερον, να άρει η Βουλή την προεδρική του ασυλία, για να διευκολύνει το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Σε μία ημι-κατεχόμενη χώρα, και μάλιστα τη μόνη ημι-κατεχόμενη χώρα της ΕΕ,  θα έπρεπε να γίνονται προσπάθειες να επιλυθεί το πολιτικό της πρόβλημα, να εξυγιανθεί το πολιτικό σύστημα, να αναπτυχθούν η έρευνα και η τεχνολογία καθώς και η παιδεία και ο πολιτισμός. Αντί να αναδείξει η Κύπρος τον πλούσιο πολιτισμό της και το σύγχρονο δυναμικό της, έρχεται σήμερα και…επιδεικνύει μια επαίσχυντη συμπεριφορά στο όνομα του πρώτου πολίτη της. Η Κύπρος και η Ευρώπη αξίζουν περισσότερα!

X