Ανακοίνωση της υποψηφιότητας του τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη για τις προεδρικές εκλογές του 2023

Την Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022, το 77μελές Συμβούλιο του κινήματος «Νέο Κύμα || Volt Cyprus – Η Άλλη Κύπρος», αξιολογώντας την τρέχουσα πολιτική κατάσταση της χώρας, επιβεβαίωσε την απόφασή του για αυτόνομη κάθοδο στις Προεδρικές Εκλογές του 2023, με υποψήφιο τον Γενικό Συντονιστή του Κινήματος, Καθηγητή Φυσικής και τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνο Χριστοφίδη

Κάθε κράτος οφείλει να συμπεριφέρεται στη διεθνή πολιτική σκηνή με ορθολογικό τρόπο. Ιδιαίτερα σε μία κρίσιμη εποχή, όπου η διεθνής πολιτική κατάσταση δοκιμάζεται, η Κύπρος οφείλει να αξιοποιήσει βέλτιστες διεθνείς πρακτικές ανάπτυξης με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. 

Η ανάπτυξη της χώρας είναι στενά συνδεδεμένη με:  

  1. την ενδυνάμωση της οικονομίας της, μέσω της εφαρμογής ενός νέου σύγχρονου οικονομικού μοντέλου, που επιβραβεύει την καινοτομία και διασφαλίζει τη δυναμική συνεργασία δημόσιων υπηρεσιών και επιχειρήσεων 
  2. τη θωράκιση της ασφάλειάς της μέσω ισχυρής εξωτερικής πολιτικής, η οποία συνίσταται στη στρατηγική χρήση της διπλωματίας, σε ισχυρούς ευρωπαϊκούς και περιφερειακούς συνασπισμούς ανάπτυξης και στην επανένωση του τόπου
  3. τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και των δομών του κράτους μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και την καθιέρωση διαφάνειας σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Το «Νέο Κύμα || Volt Cyprus – Η Άλλη Κύπρος» στηριζόμενο σε ανθρώπους με γνώσεις και ικανότητες, αφοσιωμένους στην ισορροπία μεταξύ τόλμης και ευθυκρισίας αποσκοπεί να οδηγήσει την πολιτική κατάσταση της χώρας σε ριζικές και καινοτόμες αλλαγές. 

Το «Νέο Κύμα || Volt Cyprus – Η Άλλη Κύπρος» παραμένει πιστό στην πρόθεσή του να προσφέρει στους Κύπριους πολίτες μια αυθεντική εναλλακτική επιλογή, χωρίς συναλλαγές, συμβιβασμούς και εκπτώσεις στις πολιτικές του θέσεις. 

Στόχος μας είναι, μέσα από την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας, να προωθήσουμε το σχέδιό μας για την «Άλλη Κύπρο»: την Κύπρο του εκσυγχρονισμού, της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, της πράσινης ανάπτυξης, της αξιόπιστης λύσης του Κυπριακού, της αξιοκρατίας, της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών.

Πιστεύουμε στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας και στη δυνατότητα να εμπνεύσουμε την ίδια πίστη στους συμπολίτες μας να αναγνωρίσουν τη δύναμή τους ως κινητήριο δύναμη μιας υγιούς δημοκρατίας. 

Μπορούμε συλλογικά και εργαζόμενοι με ορθολογισμό και προσανατολισμό σε αξίες που υπερβαίνουν το ατομικό συμφέρον να υλοποιήσουμε το όραμα της μεταρρύθμισης της χώρας. 

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, όσοι συμμερίζονται τις παραπάνω αξίες και αναζητούν μια αυθεντική εναλλακτική πρόταση να συνταχθούν με την προεδρική υποψηφιότητα του κινήματος «Νέο Κύμα || Volt Cyprus – Η Άλλη Κύπρος». Η «Άλλη Κύπρος» είναι εφικτή! 

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν στην παρουσίαση της πρότασης του κινήματος «Νέο Κύμα» για την «Άλλη Κύπρο», την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στο Κινηματοθέατρο «Παλλάς» από τις 10.30 π.μ. μέχρι τη 1.00 μ.μ.

Στο Συνέδριο συμμετέχει το πανευρωπαϊκό Πολιτικό Κίνημα Volt Europa, το οποίο αγωνίζεται για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ομοσπονδοποίηση και με το οποίο το «Νέο Κύμα || Volt Cyprus – Η Άλλη Κύπρος» συνεργάζεται στενά.

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X