Ζητούμε την άμεση δημοσίευση των ΜΕΔ πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων

Εδώ και αρκετό καιρό το πολιτικό σύστημα εμπαίζει μια ολόκληρη κοινωνία σε σχέση με την λίστα Γιωρκάτζη. Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι εντός της Βουλής υπάρχουν αρκετοί ύποπτοι σε σχέση με τα ΜΕΔ. Άνθρωποι οι οποίοι, αντί να εξυπηρετούν τα δάνειά τους, ψήφιζαν νόμους για να ευνοηθούν οι ίδιοι και οι συνδεδεμένες εταιρείες τους!

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι διαγραφές δανείων, οι ευνοϊκοί όροι απόκτησής τους και οι αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά ως προς την ειδική μεταχείριση συγκεκριμένων προσώπων.

Ταυτόχρονα, τέτοιου είδους πρακτικές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπλοκής, καθώς δεν διασφαλίζουν ότι σχετικές αποφάσεις και νομοθεσίες λαμβάνονται για το καλώς νοούμενο συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και όχι για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Εδώ και καιρό παρακολουθούμε τις ατέρμονες συζητήσεις γύρω από το θέμα, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε κατάληξη. Αντιθέτως, για ακόμα μια φορά επιχειρείται συγκάλυψη γεγονότων και μη παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Ως ενεργοί πολίτες που ζητούμε διαφάνεια στον τόπο μας απαιτούμε άμεσα:

Εθελοντική δημοσίευση όλων των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν ή είχαν πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα (ΠΕΠ), κόμματα και εταιρείες που σχετίζονται μαζί τους.

Άμεση αποκάλυψη των ΜΕΔ που έχουν διαγραφεί, για κόμματα, σωματεία, συντεχνίες και για εταιρείες συνδεδεμένες με κόμματα.

Αυστηρή εφαρμογή αυτο-εξαίρεσης προσώπων από κάθε διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της ψήφισης νόμων, αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης δανειακών ή άλλων οικονομικών υποχρεώσεων.

Άμεση προώθηση και ψήφιση νόμου που θα αναθέτει σε ανεξάρτητο οίκο την αξιολόγηση: α) πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων και β) των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων και των κοινοβουλευτικών κομμάτων με απώτερο σκοπό τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Την ώρα που συντελούνται κοσμογονικές εξελίξεις στην περιοχή μας, την ώρα που συντελούνται ιστορικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Κύπρο το πολιτικό σύστημα χάνει ιστορικό χρόνο σε σκάνδαλα που θα έπρεπε ήδη να έχουν διαλευκανθεί από καιρό. Η ποιότητα της διαχείρισης τέτοιων θεμάτων είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Στην αυριανή συνεδρίασή της η Βουλή πρέπει να δώσει ένα τέλος σε αυτή την συνεχιζόμενη απάτη και οι ένοχοι πρέπει επιτέλους να αποκαλυφθούν γιατί οι πολίτες πρέπει να ξέρουν!

Θέλουμε να ξέρουμε σε ποιους δόθηκαν τα ΜΕΔ:

Σε ποια πολιτικά πρόσωπα; Σε ποιες κομματικές εταιρείες; Σε ποιες συντεχνίες; Σε ποια εθνικόφρονα σωματεία, σε ποια ιδρύματα και σε ποιες λαϊκές οργανώσεις; Σε ποιους χαρίστηκαν και γιατί; Θα τα πληρώσουν οι πολίτες … και πρέπει να ξέρουν!

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X