Το Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος εντάσσεται στο πανευρωπαϊκό κίνημα Volt Europa

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 το Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος και το Volt Europa επισημοποίησαν τη συνεργασία τους, με τη συνυπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας. Τα δύο κινήματα θα συνεργαστούν στενά και τελικά θα συγχωνευθούν. Με άμεση ισχύ, η κυπριακή ομάδα του Volt δραστηριοποιείται πλέον στη χώρα με την ονομασία Νέο Κύμα || Volt Cyprus – Η Άλλη Κύπρος και στα αγγλικά Neo Kyma || Volt Cyprus – The Other Cyprus. Το Volt Cyprus θα γίνει σε εύθετο χρονικό διάστημα μέλος του Volt Europa, όπως το Volt Γερμανίας και το Volt Ολλανδίας, που πρόσφατα κέρδισαν τρεις έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα δύο κινήματα είναι πεπεισμένα ότι μια ομοσπονδιακή και δημοκρατική Ευρώπη είναι ο καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός, για την αντιμετώπιση διασυνοριακών και άλλων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και ο λαϊκισμός.

Το Νέο Κύμα και το Volt μοιράζονται τις ίδιες αξίες και το ίδιο όραμα για το μέλλον και πιστεύουν ακράδαντα ότι μαζί μπορούν να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, μέσω της πολιτικής, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη. 

Το Νέο Κύμα εργάζεται για μια εκσυγχρονισμένη κυπριακή κοινωνία. Το κίνημα προσπαθεί να οικοδομήσει μια διαφοροποιημένη και καινοτόμο οικονομία και μια πιο διαφανή, δίκαιη και αμερόληπτη κοινωνία, που θα ενδυναμώνει τους πολίτες. Από εδώ και στο εξής, το Volt και το Νέο Κύμα θα εργάζονται από κοινού απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις. Αυτή η συνεργασία θα προσφέρει στο Νέο Κύμα || Volt Cyprus – Η Άλλη Κύπρος την ευκαιρία να μοιραστεί βέλτιστες πρακτικές, διδάγματα και γνώσεις με άλλες εθνικές ομάδες του Volt.

Η Κύπρος και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει έχουν συχνά υποτιμηθεί στη χάραξη Ευρωπαϊκής πολιτικής. Και τα δύο κινήματα πιστεύουν ότι όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να είναι σε θέση να συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες και θα εργαστούν για να ενδυναμώσουν τους Κύπριους και να καταστήσουν όσα τους απασχολούν πιο ορατά στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Το Νέο Κύμα και το Volt Europa είναι περήφανοι που ανακοινώνουν αυτό το επόμενο βήμα και ανυπομονούν να συνεργαστούν για μια ενδυναμωμένη και ενωμένη Ευρώπη!

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» και του Volt Europa, ο Γενικός Συντονιστής του «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» Κωνσταντίνος Χριστοφίδης δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους από το Volt Europa και το Νέο Κύμα που εργάστηκαν για την προετοιμασία αυτής της συμφωνίας.

Με την υπογραφή αυτής της σημαντικής συμφωνίας με το Volt Europa, γινόμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου, σύγχρονου πανευρωπαϊκού πολιτικού κινήματος – Ενός κινήματος που ελπίζουμε να εξελιχθεί σε ένα σαρωτικό κύμα, όπως υποδηλώνει το όνομά μας.

Υπογράφουμε αυτήν τη συμφωνία επειδή μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες:
• Για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη
• Μια Ευρώπη με κοινά σύνορα, κοινή εξωτερική πολιτική και κοινό Ευρωπαϊκό Στρατό
• Μια Ευρώπη με κοινή αγορά και οικονομία για την ευημερία όλων των Ευρωπαίων πολιτών
• Με τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ισότητα στο επίκεντρο των ιδανικών μας
• Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης υπό ένα Ομοσπονδιακό Σύνταγμα είναι το κοινό μας όραμα, όπως το οραματίστηκε ο Βίκτωρ Ουγκώ και πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι στοχαστές.

Ξεκινάμε αυτό το πολλά υποσχόμενο Νέο Ταξίδι με το Volt Europa με μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονησία!».

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X