Το 2023 θα διερευνήσουμε κάθε τ/κ τεμάχιο που άλλαξε χέρια τα τελευταία 48 χρόνια

Ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Οι αποκαλύψεις του Δημάρχου Πάφου για τις τουρκοκυπριακές περιουσίες στα Μανδριά απλώς επιβεβαιώνουν και πάλι όλα αυτά που γνωρίζαμε ήδη. Από το μεγάλο φαγοπότι που εξελίσσεται εδώ και δεκαετίες γύρω από τις τ/κ περιουσίες επωφελούνται πάντα οι φίλοι του κομματικού συστήματος, ενώ οι πραγματικοί πρόσφυγες με περιουσίες στον Βορρά παρακολουθούν ως απλοί θεατές.

Στις αποκαλύψεις τα ερωτήματα είναι καταιγιστικά: πώς συνδέονται αυτοί που πήραν τις αποφάσεις για τις συγκεκριμένες περιουσίες στα Μανδριά με αυτούς που επωφελούνται με αυτές τις αποφάσεις; Ποια είναι η σχέση υποψήφιου για την Προεδρία με αυτούς που πήραν τις αποφάσεις και με αυτούς που επωφελούνται; Ποια είναι η συγγένειά τους; Αληθεύει ότι κρατικοί αξιωματούχοι παρενέβησαν με κάποιον τρόπο, ώστε να παρθούν αυτές οι αποφάσεις και πώς; 

Στις 29 Μαΐου του 2022 στο κινηματοθέατρο Παλλάς έλεγα επί λέξει «Υπάρχει το τείχος που χωρίζει τους ανθρώπους στους δικούς μας και τους άλλους. Σε αυτούς που νέμονται κρατικές, εκκλησιαστικές και τουρκοκυπριακές περιουσίες και σε αυτούς που κοιτάζουν από μακριά τις δικές τους περιουσίες στον Βορρά».

Η μπόχα γύρω από τις τουρκοκυπριακές περιουσίες δεν κρύβεται. Τον Φεβρουάριο του 2023, εάν εκλεγώ Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα εφαρμόσω στο ακέραιο την υπόσχεσή μου για τις τ/κ περιουσίες. Το κάθε τεμάχιο θα αναζητηθεί και όλα αυτά θα καταλήξουν στο Ειδικό Ταμείο Αποζημιώσεων και Ελαφρύνσεων που προτίθεμαι να δημιουργήσω.

Ως ο μόνος πρόσφυγας υποψήφιος θέλω να δώσω μια υπόσχεση. Τον Φεβρουάριο του 2023 θα δημιουργηθεί ειδική επιτροπή άριστα στελεχωμένη και θα διερευνήσει κάθε τ/κ τεμάχιο που άλλαξε χέρια τα τελευταία 48 χρόνια. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X