Σκοποί και Στόχοι του Κινήματος

  1. ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Το ΝΕΟ ΚΥΜΑ – Η ΑΛΛΗ ΚΥΠΡΟΣ επιδιώκει να έχει λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση της κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου. Βασικός μας στόχος είναι η κινητοποίηση της κοινωνίας για την προετοιμασία και την εφαρμογή ενός οραματικού, εμπνευσμένου και υλοποιήσιμου προγράμματος για την Κύπρο, το οποίο θα επιφέρει ριζικές μεταρρυθμίσεις με καινούργιες προοπτικές για την κυπριακή κοινωνία. Για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας, προετοιμάζουμε το σχέδιο «Η Άλλη Κύπρος», κτίζοντας θεμέλια μέσα από τις θεματικές επιτροπές που έχουμε δημιουργήσει, την αρθρογραφία μας, τις παρεμβάσεις μας, τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τις ποικίλες συζητήσεις ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού πάνω σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον πολίτη και την κοινωνία μας.

Το ΝΕΟ ΚΥΜΑ – Η ΑΛΛΗ ΚΥΠΡΟΣ αναζητά μια διαφορετική αρχιτεκτονική ανάπτυξης και έναν καινούριο δρόμο για το μέλλον της πατρίδας μας. Στόχος μας είναι, μέσα από την παιδεία, τον πολιτισμό, την έρευνα, την καινοτομία, την αειφορία και άλλους τομείς, να συνδράμουμε στην κοινωνική διεκδίκηση ριζικών αλλαγών, οι οποίες ευνοούν την πρόοδο και δημιουργούν συνθήκες βιωσιμότητας για μας και τις μετέπειτα γενιές. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στη διαπαιδαγώγηση και την καλλιέργεια συνειδήσεων, οι οποίες θα έχουν γερές και στέρεες βάσεις, ώστε να βοηθήσουν την κοινωνία και την χώρα μας να προχωρήσει μπροστά. Πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω πεπαλαιωμένες αντιλήψεις και νοοτροπίες, πρακτικές και σαθρές μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες μας κρατούν δέσμιους σε μία κατάσταση που μας ζημιώνει και μας καθηλώνει ως λαό, ενώ εξωθεί από τη χώρα τους ικανούς και άξιους. Αυτός είναι ο προορισμός μας ως κοινωνικο-πολιτικού κινήματος. Ο δρόμος της διαπαιδαγώγησης και της καλλιέργειας σωστών προτύπων παίρνει χρόνο, είναι όμως ο δρόμος που μας αξίζει. Και σ’ αυτόν επενδύουμε και θέλουμε να αφήσουμε το αποτύπωμά μας.

Παραμένοντας πιστοί στα ιδανικά μας, εντατικοποιούμε συνεχώς την πολιτική, πνευματική και ακτιβιστική δραστηριότητά μας. Το πρώτο συνέδριό μας στις αρχές του 2022 θα δώσει περαιτέρω ορμή στο κίνημά μας.

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X