Πολιτικό Κενό

Η πολιτική είναι ένα αγώνας Μαραθώνιου, αλλά ξέρουμε καλά ότι υπάρχουν φορές που πρέπει να τρέξουμε και εκατοστάρι. Οι βουλευτικές εκλογές ήταν για μας, στο «Νέο Κύμα», άσκησης υπομονής και σύνεσης – γνωρίζαμε ότι τρέχαμε σε Μαραθώνιο.

Τώρα, μετά τις βουλευτικές εκλογές, έχουμε μια καλή εικόνα διαμόρφωσης του κοινωνικού αλλά και του πολιτικού τοπίου. Πρόκειται για ένα τοπίο  που περιλαμβάνει το 34.28% των πολιτών  που δεν πήγαν καν στις κάλπες να ψηφίσουν και ένα  14.58% που, παρά το γεγονός ότι ψήφισε, δεν εκπροσωπείται στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Αν προσθέσουμε τα λευκά (0.56%) και άκυρα (1.86%), ένας στους δύο Κύπριους πολίτες δεν εκπροσωπείται στη Βουλή. Πρόκειται για γεγονός μείζονος πολιτικής σημασίας, το οποίο αν συνδυαστεί με την απρόθυμη ψήφο αρκετών πολιτών στα τρία μεγάλα κόμματα εξουσίας, δημιουργεί ερωτηματικά για την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα εν συνόλω. 

Η εικόνα που έχουμε και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι επόμενες προεδρικές εκλογές είναι η μεγάλη ευκαιρία αλλά και η μεγάλη πρόκληση για τη «Άλλη Κύπρο» που όλοι προσδοκούμε.

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X