Παρέμβαση του Κ. Χριστοφίδη για τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, καθηγητής Φυσικής στο Παν/μιο Κύπρου, τέως Πρύτανης και Γενικός Συντονιστής του «Νέο Κύμα || Volt Cyprus – Η Άλλη Κύπρος» συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή «ΑΙΧΜΕΣ» τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022.

Αναφέρθηκε σε μελέτες, έρευνες και πολιτικές που υπάρχουν ήδη εδώ και 30 χρόνια για την κατανάλωση ενέργειας και τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Δυστυχώς καμία από τις προτάσεις των επιστημόνων δεν ελήφθη υπόψη και δεν πήραμε μαθήματα σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το κράτος συμφώνησε εδώ και χρόνια αυξημένη τιμή ενέργειας με τους παραγωγούς ενέργειας από αιολικά πάρκα, κάτι που μας κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ (9,3 -10,00 σεντς κοστολόγησαν οι επιστήμονες ανά κιλοβατώρα έναντι 16,6 σεντς που έδινε το κράτος στις εταιρείες) και φυσικά αυτό έχει πληρωθεί από τους καταναλωτές.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση εδώ

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X