Ο διασυρμός της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται …

Της Ξένιας Οικονομίδου*

Ο διασυρμός της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται από τους εκλεγμένους αξιωματούχους, από τους αξιωματούχους, οι οποίοι πληρώνονται από τον λαό, για να εργάζονται προς όφελος του ιδίου και για το καλό της χώρας.

Όλα αυτά όμως σε μία κανονική δημοκρατία με αρχές, με αξίες, με ιδανικά και με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης και της τεράστιας υποχρέωσης που φέρουν απέναντι στον πολίτη που πληρώνει, πολλές φορές με μεγάλες δυσκολίες, ώστε κάποιοι να εργάζονται για το καλό του τόπου.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε αυτό το σαθρό σύστημα, αρνούμαστε να αποδεχτούμε αυτήν τη σαθρή νοοτροπία που επικρατεί σε διάφορα κρατικά επιτελεία του τόπου. Αρνούμαστε να συνεχίσουμε με αυτήν την τακτική, η οποία μας αδικεί, μας προσβάλλει διεθνώς και μας ντροπιάζει για τις επιλογές μας.

Οι όποιες δικαιολογίες του τύπου ότι το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera είχε αλλότρια κίνητρα, γι’ αυτό και ανέδειξε το σκάνδαλο, δεν μας ενδιαφέρουν. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η ορθότητα της όποιας πληροφορίας και όχι ποιος και γιατί αποκάλυψε ή “διέρρευσε” την πληροφορία. Οι Άγγλοι έχουν μία πολύ καλή έκφραση που λέει, “don’t shoot the messenger”.

Η ατιμωρησία πρέπει επιτέλους να σταματήσει, η ανοχή μας πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο στον οποίο εμείς οι ίδιοι έχουμε περιπέσει με τη θέλησή μας και να απαιτήσουμε δικαιοσύνη και παραδειγματική τιμωρία σε όλους όσοι καταχρώνται τα αξιώματα που εμείς τους εμπιστευτήκαμε με την ψήφο μας. Εάν ο απλός πολίτης τιμωρείται μία φορά για παραπτώματα, οι κρατικοί και δημόσιοι αξιωματούχοι θα πρέπει να τιμωρούνται δύο φορές.

Θέλουμε κάτι περισσότερο για εμάς και για την Κύπρο μας, αξίζουμε κάτι καλύτερο, απαιτούμε κάτι υγιέστερο, μεγαλύτερο, ιδανικότερο, σπουδαιότερο.

*Η Ξένια Οικονομίδου είναι Συντονίστρια Επικοινωνίας στο “Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος”.

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X