News Wave – Μάρτιος 2021

Η μέρα που δημιουργήθηκε η Ελπίδα ήταν πιθανότατα η ίδια μέρα που δημιουργήθηκε η Άνοιξη. Και ναι, φίλες και φίλοι, πρέπει να ανοίξουμε την καρδιά και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με το κεφάλι ψηλά και το βλέμμα μακριά, παρά τις όποιες δυσκολίες. Γιατί πάντα έρχεται η άνοιξη!

Καλή άνοιξη λοιπόν, φίλες και φίλοι!

Volt Europa
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη σύναψη συνεργασίας με το Volt Europa. Ένα πανευρωπαϊκό κίνημα που ιδρύθηκε το 2017 και έχει ως στόχο την ενεργοποίηση των πολίτων σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να δράσουν και να επιφέρουν εκσυγχρονισμό στα κράτη και στις κοινωνίες. Το Volt προωθεί την κοινωνική ισότητα, την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, την οικονομική μεταρρύθμιση, την παγκόσμια ισορροπία και την αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για αρχές και αξίες που διέπουν και το κοινωνικο-πολιτικό κίνημά μας, «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος».

Το Volt συμμετέχει σε τοπικές, εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές, ενώ δραστηριοποιείται σε 30 ευρωπαϊκές χώρες. Οι αντιπρόσωποί του δεν περιορίζονται από εθνικά σύνορα και εκλέγονται για να αντιπροσωπεύσουν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Στις εκλογικές αναμετρήσεις το Volt εξέλεξε τον πρώτο του Ευρωβουλευτή, το Μάιο του 2019 στη Γερμανία, τον Damian Boeselager. 

Διαδικτυακές Συζητήσεις
Συνεχίζουμε την πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε από τον περασμένο Οκτώβριο για διοργάνωση διαδικτυακών συζητήσεων. Στόχος μας είναι να προβάλλουμε και να συζητούμε για καίρια θέματα και προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος και η κοινωνία μας, με την πρόθεση να προσφέρουμε λύσεις και διεξόδους.

Η δέκατη διαδικτυακή μας συζήτηση θα εξετάσει το θέμα «Βία στην Οικογένεια» και κυρίως τις παρακάτω παραμέτρους:

  • Η Βία Στην Οικογένεια από την οπτική του επαγγελματία
  • Μορφές βίας στην οικογένεια – εξέταση ατομικών και αναπτυξιακών παραγόντων κινδύνου
  • Παράγοντες ρίσκου και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της βίας στην οικογένεια
  • Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών βίας στην οικογένεια
  • Το βίωμα της κακοποίησης: Δράστες και Επιζήσαντες 

Η βία στην οικογένεια είναι μία έμφυλη παθογένεια που έχει ως θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά και μαστίζει την κοινωνία μας. Επιβάλλεται να καταπολεμηθεί ριζικά, ώστε να εκλείψει. 

Η συζήτηση «Βία στην Οικογένεια» θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 7 μ.μ. μέσω Zoom και προσκαλείστε όλοι να την παρακολουθήσετε, κάνοντας εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/3bgb5ZE, ενώ θα μεταδίδεται ζωντανά και από τη σελίδα του Κινήματός μας: https://www.facebook.com/neokymacy

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε τις ερωτήσεις σας, οι οποίες θα απαντηθούν στο τέλος της εκδήλωσης.  

“Διαφθορά στον τομέα της Υγείας”
Το Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος συνδιοργανώνει ημερίδα με την οργάνωση Πολιτισμού (Αναπηρίας) Νεόφυτος με θέμα “Διαφθορά στον τομέα της Υγείας” στις 18 Απριλίου. Καταξιωμένοι ιατροί, επιστήμονες και παράγοντες του ευρύτερου τομέα της υγείας θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν πρακτικές και ύποπτες συναλλαγές στο ΓεΣΥ, στους εμβολιασμούς, στα τεστ κορωνοϊού και σε άλλους τομείς της υγείας καθώς και τρόπους αποφυγής, αντιμετώπισης και πάταξης αυτών των φαινομένων.    

Παρακολουθείτε καθημερινά τις δράσεις του «ΝΚ» μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συμμετέχετε ενεργά, κάνοντας Like, Share και αφήνοντας τα σχόλιά σας.

Επίσης όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετέχετε πιο ενεργά στις δραστηριότητες του Κινήματος, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@neokyma.org.cy

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X