News Wave – Μάϊος 2021

Οδεύουμε προς το καλοκαίρι με μεγάλη αισιοδοξία, καθώς διαφαίνεται ότι θα έχουμε ένα ασφαλέστερο, πιο ξέγνοιαστο και καλύτερο καλοκαίρι, μιας και οι εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19 προχωρούν με γοργό ρυθμό. Άνω των 300 χιλιάδων έλαβαν μέχρι σήμερα την πρώτη δόση στη χώρα μας, ενώ άνω των 95 χιλιάδων έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Παρόλ΄ αυτά  δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ή να χαλαρώνουμε τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και ατομικής προστασίας.

Προσυνέδριο του «ΝΚ»
Οι διεργασίες για την προετοιμασία του προσυνεδρίου του κινήματός μας έχουν ξεκινήσει. Το προσυνέδριο θα γίνει το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται, για να προετοιμάσει το έδαφος για το πρώτο μας Καταστατικό Συνέδριο, το οποίο προγραμματίζεται για τα τέλη Νοεμβρίου. 
Στο προσυνέδριο θα παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο καταστατικό μας και τους 15 πυλώνες πολιτικής, όπως τους έχουμε ορίσει από την ημέρα ίδρυσης του κινήματος: 

 • Κυπριακό Ζήτημα 
 • Εξωτερική Πολιτική
 • Άμυνα και Ασφάλεια
 • Παιδεία
 • Υγεία
 • Οικονομία
 • Εσωτερική Διακυβέρνηση και Δικαιοσύνη
 • Έρευνα και Καινοτομία
 • Κοινωνικές Ανισότητες  
 • Βιομηχανία, Ενέργεια και Τουρισμός
 • Περιβάλλον και Αειφορία
 • Εργασιακές Σχέσεις
 • Γεωργία
 • Πολιτισμός
 • Αθλητισμός

Κυπριακό Ζήτημα
Το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» στηρίζει για το Κυπριακό ως λύση τη Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ). Πιστεύουμε σε μια πραγματική Ομοσπονδία που θα δίνει επίσης και την αίσθηση της ενότητας του χώρου, του κράτους και των ανθρώπων της. Η Κύπρος θα πρέπει να είναι στην ουσία ένα και μόνο κράτος.
Η ΔΔΟ μπορεί να συνθέσει και να εκφραστεί με ένα δημοκρατικό Σύνταγμα, που να περιορίζει τις ανησυχίες όλων των Κυπρίων, αλλά να ικανοποιεί και τις προσδοκίες τους για το αύριο. 
Το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» προτείνει επίσης τη δημιουργία της «Ομοσπονδιακής Περιοχής Ανάπτυξης (ΟΠΑ)» στο πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού Ζητήματος.
Διαβάστε την πρότασή μας στα Ελληνικά και στα Αγγλικά εδώ:

Διαδικτυακές Συζητήσεις:
Το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» πραγματοποίησε από τον περασμένο Οκτώβριο 12 διαδικτυακές συζητήσεις με μεγάλη επιτυχία. Η επιλογή των θεμάτων βασίστηκε στο τι συμβαίνει στον τόπο μας και στο τι απασχολεί γενικότερα τον άνθρωπο και την κοινωνία μας. Η επιλογή των καλεσμένων έγινε κυρίως με γνώμονα την ειδικότητα και την εμπειρογνωμοσύνη τους.
Οι 12 διαδικτυακές συζητήσεις που έγιναν μέχρι τώρα είναι οι ακόλουθες:

«Οικονομία της Αρπαχτής ή Οικονομία της Γνώσης;»
«Γιατί είναι σημαντικό να διερευνηθούν τα δάνεια των πολιτικών;»
«Αμμόχωστος – Η πολιτεία μας που χάνεται»
«Αμμόχωστος – η πολιτεία μας που χάνεται: νομική πτυχή και θέματα ιδιοκτησίας»
«Ποίηση και Χρόνος»
«Εργασία από το σπίτι. Ήρθε για να μείνει;»
«Προς ένα Νέο Αναπτυξιακό Όραμα»
«Ο Γρίφος του Τουρκικού Προβλήματος»
«Το Ναυάγιο της Κερύνειας από την ανακάλυψη του μέχρι σήμερα: οι αρχαιότητες, οι άνθρωποι και οι μνήμες»
«Βία στην Οικογένεια»
«Νέο Κύμα»: Νέα Αντίληψη, Νέα Προσέγγιση για το Κυπριακό»
«Η υπέρβαση των προκαταλήψεων που έχουν οι νέοι απέναντι σε εκλογές»
 
Σας παραθέτουμε παρακάτω τον σύνδεσμο που περιλαμβάνει όλες τις συζητήσεις, ώστε να μπορέσετε να τις παρακολουθήσετε σε επανάληψη, καθώς περιλαμβάνουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες, ενδιαφέρουσες ιδέες και αντιλήψεις, επιχειρήματα, λύσεις και διεξόδους σε καίρια ζητήματα.
Πατήστε εδώ:

Volt Europa
Στις 18 Μαΐου το κίνημά μας θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Χωρών του Volt Europa για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων. Η συζήτηση θα εστιάσει κυρίως στην χάραξη πολιτικής και στην παρουσίαση του κινήματος σε διάφορες χώρες, ώστε να εδραιωθεί πολιτικά.

Παρακολουθείτε καθημερινά τις δράσεις του «ΝΚ» μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συμμετέχετε ενεργά, κάνοντας Like, Share και αφήνοντας τα σχόλιά σας.
Επίσης όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετέχετε πιο ενεργά στις δραστηριότητες του Κινήματος, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@neokyma.org.cy 

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X