News Wave – Δεκέμβριος 2020

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα αυτής της πολύ ιδιόμορφης, δύσκολης και επικίνδυνης για την υγεία μας χρονιά. Η ευχή όλων είναι να έρθει μια πολύ καλύτερη χρονιά για εμάς και για τον πλανήτη μας. 

Φυσικά, για να έρθει μια καλύτερη χρονιά θα πρέπει πρώτα από όλα να εργαστούμε τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο καθένας από εμάς οφείλει να κάνει τον απολογισμό του, να αναθεωρήσει τις πρακτικές του, να κάνει διορθωτικές κινήσεις και να εφαρμόσει αλλαγές εκεί όπου χρειάζεται.

Πρέπει όλοι να προβληματιστούμε γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο, με τις χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού, με το πολιτικό μας ζήτημα άλυτο και σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση για ακόμη μία χρονιά. Η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου δεν είναι πλέον περίκλειστη. Τμήματά της έχουν παραβιαστεί από τους Τούρκους κατακτητές και υπάρχει πρόθεση από τους κατακτητές να την παραβιάσουν ολόκληρη. Ο απλός λαός παρατηρεί τις δραματικές εξελίξεις φοβισμένος, αγχωμένος και μπερδεμένος για το τι πρέπει ή μπορεί να πράξει, αφού δεν υπάρχει ξεκάθαρη γραμμή από την πολιτική μας ηγεσία, η οποία παρατηρεί τα τεκταινόμενα, άβουλη, άπραγη, ανίσχυρη και χαμένη στον μικροπολιτικό κόσμο της. Παράλληλα, οι μεγάλες δυνάμεις παρακολουθούν τις εξελίξεις εξ αποστάσεως, άβουλα, αδιάφορα και κατά διαστήματα προβαίνουν σε κάποιες ήπιες και ανούσιες τοποθετήσεις και καταγγελίες. 

Η διαφθορά που μαστίζει τον τόπο μας, από την ημέρα ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει φτάσει φέτος στο αποκορύφωμά της. Η εικόνα και ο ήχος της διαφθοράς αντηχούν πλέον σε όλα τα σημεία του πλανήτη, με όλες τις επιπτώσεις για τον τόπο μας.  

Μια νέα χρονιά θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες και οφείλουμε να βάλουμε γερές και στέρεες βάσεις από την αρχή, ώστε να είναι μια καλή και ελπιδοφόρα χρονιά για όλους μας και σε όλους τους τομείς.

Διαφθορά – διαπλοκή – ατιμωρησία
Πρόκειται για ένα επικίνδυνο τρίπτυχο, το οποίο μας κράτησε σε εγρήγορση, ψάχνοντας λύσεις και διεξόδους. Ετοιμάσαμε προτάσεις κατά της διαφθοράς, τις οποίες αποστείλαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε όλα τα ΜΜΕ, δημοσιεύσαμε πλήθος άρθρων, ανακοινώσεις και κάναμε δημόσιες τοποθετήσεις στα ΜΜΕ. Δείτε τις ενέργειές μας εδώ.

Κυπριακό ζήτημα
Το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» έπειτα από αλλεπάλληλες συζητήσεις και συσκέψεις προετοιμάζει πρόταση για το Κυπριακό ζήτημα, την οποία και θα δημοσιοποιήσει τον ερχόμενο μήνα. Ευελπιστούμε η πρότασή μας να βρει απήχηση στους κυβερνώντες.

77μελές συμβούλιο
Το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» προσκάλεσε το 77μελές συμβούλιο σε διαδικτυακή συνεδρίαση στις 21 Δεκεμβρίου, για να καθορίσει το πρώτο καταστατικό συνέδριο, αλλά και για να αποφασίσει εσωτερικές εκλογές τόσο του σώματος όσο και της Συντονιστικής Επιτροπής.

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου: «Από Θεατές Δημιουργοί του Ονείρου» την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 19.00. 
Το βιβλίο με τίτλο «Από Θεατές Δημιουργοί του Ονείρου» περιέχει αυτούσιες όλες τις ομιλίες του καθηγητή Κωνσταντίνου Χριστοφίδη προς τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρύτανη από το 2011 μέχρι το 2018.
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται από το κανάλι YouTube του ΠΚ στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/c/UcyAcCy

Διαδικτυακές συζητήσεις – «ΝΚ» Συνεχίζουμε με επιτυχία τις διαδικτυακές συζητήσεις, τις οποίες ξεκινήσαμε από τον Οκτώβριο.

«Εργασία από το σπίτι. Ήρθε για να μείνει;» – Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ.
Η καινούρια συζήτηση προγραμματίζεται για την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ.και εξετάζει τα ακόλουθα:
– Εργασία από το σπίτι: εργοδότες, εργαζόμενοι, πολιτεία
– Από τη δια ζώσης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση: λύση ανάγκης ή βήμα προόδου;
– Τηλεργασία, τηλεμάθηση, οικογένεια, ισορροπία
– Τηλεργασία και συμπεριληπτική κοινωνία
– Αποτελεσματική διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού κατά την εξ αποστάσεως εργασία
– Εργασία από το σπίτι: τα καλά, τα κακά και τα άσχημα
– Εμπειρίες από την εφαρμογή εξ αποστάσεως εργασίας

Όσοι επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μπορείτε να κάνετε εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: bit.ly/2Vvy36j. Η συζήτηση θα μεταδίδεται ζωντανά και από τη σελίδα του Κινήματος στο Facebook.

Αμμόχωστος – η πολιτεία μας που χάνεται: νομική πτυχή και θέματα ιδιοκτησίας”
Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου συζητήσαμε με τρεις καταξιωμένους νομικούς για τη νομική πτυχή και για τα θέματα ιδιοκτησίας της Αμμοχώστου καθώς και για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αμμόχωστο, τη διάνοιξη μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης και το πικ νικ του Ερντογάν. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση εδώ.

«Ποίηση και Χρόνος»
Στις 28 Νοεμβρίου συζητήσαμε για την ποίηση και τον χρόνο με πέντε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματά τους και επεσήμαναν τη σημαντικότητα της ποίησης. Δείτε την εκπομπή εδώ.

Παρακολουθείτε καθημερινά τις δράσεις του «ΝΚ» μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συμμετέχετε ενεργά, κάνοντας Like, Share και αφήνοντας τα σχόλιά σας. Επίσης όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετέχετε πιο ενεργά στις δραστηριότητες του Κινήματος, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@neokyma.org.cy

Website: www.neokyma.org.cy

Facebook: neokyma

Twitter: @neokymacy

Instagram: @neokymacy 

YouTube: New Wave – Νέο Κύμα

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X