“News Wave – Απρίλιος 2021”

Φίλες κια φίλοι, οφείλουμε να εφαρμόζουμε και να τηρούμε ευλαβικά τα τρία πολύ απλά μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού: Απόσταση – Μάσκα Προστασίας – Υγιεινή των Χεριών. Πρόκειται για τρία μέτρα ζωτικής σημασίας!
Κανένας μας δεν πρέπει να τα παραλείπει παρά τις όποιες χαλαρώσεις στους περιορισμούς. Είναι θέμα ενσυναίσθησης και σεβασμού στους άλλους.

Οφείλουμε επίσης να εφαρμόζουμε το πρωτόκολλο των απλών μέτρων προστασίας κατά του Covid-19 και να συμμετέχουμε στον εμβολιασμό, εφόσον μπορούμε.

Volt Europa
Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση που είχαμε στις 30 Μαρτίου με την ηγεσία του Volt Europa ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα ΕΕ, κοινωνικής ισότητας, πολιτικής και οικονομικής μεταρρύθμισης. Συζητήσαμε επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας, καθώς συμμεριζόμαστε κοινές αρχές και αξίες.

77μελές συμβούλιο
Στις 7 Απριλίου πραγματοποιήσαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με το 77μελές συμβούλιό μας. Συζητήσαμε για το κίνημά μας και για τους επόμενους στόχους μας.
Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η πρότασή μας για το Κυπριακό, η οποία δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα σε όλα τα ΜΜΕ και έτυχε μεγάλης αποδοχής τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από απλούς πολίτες. Ευελπιστούμε η πρότασή μας να βρει την ανάλογη απήχηση και στους κυβερνώντες, ώστε να την υιοθετήσουν αυτούσια ή έστω μερικώς. Η πρότασή μας θα παρουσιαστεί σε διαδικτυακή συζήτηση στις 22 Απριλίου. Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες.

Διαδικτυακές Συζητήσεις
Το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» στοχεύει μέσα από τη διοργάνωση διαδικτυακών συζητήσεων να αναδεικνύει καίρια θέματα και προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος και η κοινωνία μας, με πρόθεση να προσφέρει λύσεις και διεξόδους.

Η επόμενη διαδικτυακή συζήτηση προγραμματίζεται να γίνει στις 22 Απριλίου, όπου θα παρουσιάσουμε στο κοινό την πρότασή μας για το Κυπριακό Ζήτημα.

«Νέο Κύμα»: Νέα Αντίληψη, Νέα Προσέγγιση για το Κυπριακό
Το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» σας προσκαλεί στη διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο: «Νέο Κύμα»: Νέα Αντίληψη, Νέα Προσέγγιση για το Κυπριακό. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 στις 7 μ.μ. μέσω Zoom.

Εισηγητές:

  • Χριστόφορος Πισσαρίδης – Καθηγητής/Οικονομολόγος, Κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Οικονομίας και Ιδρυτικό Μέλος, «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος»
  • Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης – Αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Τμήμα Νομικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Λεωνίδας Παντελίδης – Πρέσβης, Εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ)
  • Κωνσταντίνος Χριστοφίδης – Καθηγητής Φυσικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Γενικός Συντονιστής, «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος»
  • Ροδούλα Δημητριάδου – Εγκεκριμένη Λογίστρια, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Μέλος της Σ.Ε., «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος»

Συντονίζει: Ιωάννα Αχιλλέως Ζαβιτσανάκη- Οικονομολόγος, Επιχειρηματίας και Μέλος της Σ.Ε., «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος»

Στο τέλος της συζήτησης οι εισηγητές θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού

  • Παρακολουθήστε τη συζήτηση, κάνοντας εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: bit.ly/3s3XQQR
  • Η συζήτηση θα μεταδίδεται ζωντανά και από τη σελίδα του Κινήματος: www.neokyma.org.cy
  • Διαβάστε την πρότασή μας στα Ελληνικά: bit.ly/3m8dBF3 και στα Αγγλικά εδώ: bit.ly/3ddZGt8

Ομάδα Νέων
Την Πέμπτη 6 Μαΐου στις 7 μ.μ. η Ομάδα Νέων διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση για να εξετάσει γιατί οι νέοι απέχουν από την πολιτική και τις κάλπες.Ο τίτλος της συζήτησης είναι: “Η υπέρβαση των προκαταλήψεων που έχουν οι νέοι απέναντι σε εκλογές”.

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση και να υποβάλετε τις ερωτήσεις σας, κάντε εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: bit.ly/32iE75v

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στις εκπομπές αυτές ή έχετε να προτείνετε κάποιο θέμα ή κάποια άτομα που θα μπορούσαν να προσφέρουν με τις γνώσεις τους, θα χαρούμε να σας ακούσουμε. 

Παρακολουθείτε καθημερινά τις δράσεις του «ΝΚ» μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συμμετέχετε ενεργά, κάνοντας Like, Share και αφήνοντας τα σχόλιά σας.

Επίσης όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετέχετε πιο ενεργά στις δραστηριότητες του Κινήματος, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@neokyma.org.cy

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X