New Wave News – Σεπτέμβριος 2021

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, καλό φθινόπωρο και καλή νέα σχολική χρονιά! 
Το φθινόπωρο μπήκε δυναμικά για το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» με πολλές, διαδικτυακές κυρίως, συναντήσεις με διάφορα μέλη και φίλους του κινήματος.
 
Volt Europa
Σε μια πολύ σημαντική και καθοριστική συζήτηση με το 77μελές Συμβούλιό μας, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου, συζητήσαμε εκτεταμένα για τη συνεργασία μας με το Volt Europa και για το προσυνέδριό μας. Κυρίως, όμως, συζητήσαμε για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, όπου φιλοδοξούμε να έχουμε ουσιαστικό ρόλο και λόγο. 

Πραγματοποιήσαμε σειρά συναντήσεων με τους εταίρους μας από το Volt Europa και πήραμε αποφάσεις αναφορικά με την κοινή μας πορεία, η οποία θα υλοποιηθεί σταδιακά. Στην πρώτη επίσημη συνάντηση που έγινε μεταξύ του 77μελούς Συμβουλίου μας και υψηλόβαθμων στελεχών του Volt Europa ανταλλάξαμε απόψεις για σημαντικά θέματα που μας απασχολούν σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Κρίναμε ότι μαζί μπορούμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας αποτελεσματικότερα.

Αποφασίσαμε επίσης να συνεργαστούμε στενά, ώστε να αναδείξουμε και να επιλύσουμε σημαντικά ζητήματα που αφορούν και απασχολούν τόσο τους Κύπριους όσο και τους Ευρωπαίους πολίτες, όπως είναι η κοινωνική ισότητα, η ισότητα φύλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και θέματα καινοτομίας, οικονομίας, περιβάλλοντος, βιωσιμότητας, αλληλεγγύης και πρόνοιας.
Συντονισμένες ομάδες και από τα δύο κινήματα θα συναντιούνται και θα εργάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για τον συντονισμό των παραπάνω και για σταδιακή σύγκλιση. 

Προεδρικές εκλογές
Ο επικεφαλής του «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ανακοίνωσε πρόσφατα στα ΜΜΕ ότι το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» θα έχει ουσιαστικό ρόλο και λόγο στις προεδρικές εκλογές του 2023. Ο ίδιος και η ομάδα πολιτών που τον πλαισιώνει εκφράζουν την πρόθεση του «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» να προσφέρει στον τόπο νέες λύσεις και προοπτικές. 

Εκδηλώσεις
Οι επιτροπές του κινήματός μας προγραμματίζουν τις ακόλουθες εκδηλώσεις μέσα στον Οκτώβριο:

Βραδιά ποίησης
Διοργανώνουμε βραδιά ποίησης με τίτλο “Η μουσική στην ποίηση” την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. στο 10.10 Hall στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή γνωστών στιχουργών και ποιητών από την Κύπρο.

Εικαστική έκθεση
Το κίνημά μας σε συνεργασία με το Volt Europa διοργανώνει εικαστική έκθεση με θέμα «Η Άλλη Κύπρος στην Ευρώπη» από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2021 στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου. Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε ή γνωρίζετε άτομα τα οποία μπορεί να ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έκθεση, παρακαλώ επικοινωνήστε στο: info@neokyma.org.cy

Διαδικτυακή συζήτηση
Προγραμματίζουμε διαδικτυακή συζήτηση, μέσα στον ερχόμενο μήνα, αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 με συμμετοχές από έγκριτους επιστήμονες από την Κύπρο και την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες θα αποσταλούν αργότερα.

Θεματικές Επιτροπές (Θ.Ε.)
Η θεματική επιτροπή «Βιομηχανία και Ενέργεια» πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, όπου συζήτησε με τα μέλη της για το πώς μπορεί να υλοποιηθεί το όραμα και οι στόχοι που θέσαμε για σύγχρονες, κερδοφόρες και βιώσιμες βιομηχανίες τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε ενεργά σε μία από τις 16 Θεματικές Επιτροπές μας, παρακαλώ επικοινωνήστε στο: info@neokyma.org.cy.

Υπενθυμίζουμε ότι οι θεματικές μας επιτροπές αφορούν τους παρακάτω πυλώνες:

 • Αθλητισμός
 • Άμυνα και Ασφάλεια
 • Βιομηχανία και Ενέργεια
 • Γεωργία
 • Εργασιακές Σχέσεις
 • Έρευνα και Καινοτομία
 • Εσωτερική Διακυβέρνηση και Δικαιοσύνη
 • Εξωτερική Πολιτική
 • Κοινωνία και Ποιότητα Ζωής
 • Κυπριακό
 • Οικονομία
 • Παιδεία
 • Περιβάλλον και Αειφορία
 • Πολιτισμός
 • Τουρισμός
 • Υγεία

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X