New Wave News – Νοέμβριος 2021

Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι έχουμε συνυπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το πανευρωπαϊκό κίνημα Volt Europa.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» και του Volt Europa, ο Γενικός Συντονιστής μας Κωνσταντίνος Χριστοφίδης δήλωσε:
«Με την υπογραφή αυτής της σημαντικής συμφωνίας με το Volt Europa γινόμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου, σύγχρονου πανευρωπαϊκού πολιτικού κινήματος – ενός κινήματος που ελπίζουμε να εξελιχθεί σε ένα σαρωτικό κύμα, όπως υποδηλώνει το όνομά μας.
Υπογράφουμε αυτήν τη συμφωνία επειδή μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες:

  • Για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη
  • Μια Ευρώπη με κοινά σύνορα, κοινή εξωτερική πολιτική και κοινό Ευρωπαϊκό Στρατό
  • Μια Ευρώπη με κοινή αγορά και οικονομία για την ευημερία όλων των Ευρωπαίων πολιτών
  • Με τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ισότητα στο επίκεντρο των ιδανικών μας
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης υπό ένα Ομοσπονδιακό Σύνταγμα είναι το κοινό μας όραμα, όπως το οραματίστηκε ο Βίκτωρ Ουγκώ και πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι στοχαστές.

Ξεκινάμε αυτό το πολλά υποσχόμενο Νέο Ταξίδι με το Volt Europa με μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονησία!».

Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση των δύο κινημάτων εδώ.

Η Μουσική στην Ποίηση
Σε εποχές πανδημίας αλλά και αλλεπάλληλων κρίσεων ταυτότητας, ακρίβειας, φτώχειας, μετανάστευσης, ακραίων πεποιθήσεων, κλιματικής κρίσης κτλ. ο άνθρωπος χρειάζεται την ποίηση, τη λογοτεχνία, τις τέχνες και τον πολιτισμό γενικότερα για να στηριχθεί, να ανυψωθεί και να αντλήσει νόημα, για να συνεχίσει τη ζωή του. Και όχι μόνον αυτό. Για να βρει τη δύναμη να την αλλάξει. Η ποίηση και η μουσική είναι εργαλεία που βοηθούν τον σύγχρονο άνθρωπο να πορευτεί στη ζωή με νόημα και ουσία και να φτάσει το μέγιστο της εξέλιξής του, την αυτοπραγμάτωση.

Καλεσμένος ήταν ο ποιητής και στιχουργός Πόλυς Κυριάκου, ο οποίος μίλησε για τη σχέση μεταξύ ποίησης και μουσικής. Συμμετείχαν με ποιήματά τους οι:
Νιόβη ΣανταμάΠαναγιώτης ΧατζηλοΐζουΜαρία ΜίτλεττονΑλέξανδρος Χρονίδης.

Τον συντονισμό έκανε η ποιήτρια Αθανασία Γιασουμή.
Την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά ο Δημήτρης Μεσημέρης.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση “Η μουσική στην ποίηση” που διοργάνωσε το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στο 10.10 Hall στη Λευκωσία.

«Επανεκκίνηση / Restart»
Ο καταξιωμένος Κύπριος ζωγράφος Ανδρέας Λαδόμματος εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία την εικαστική έκθεση «Επανεκκίνηση / Restart» στο 10.10 Hall στη Λευκωσία, την οποία συνδιοργάνωσε το κοινωνικο-πολιτικό κίνημα «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» με το πανευρωπαϊκό κίνημα Volt Europa.

Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά με καλλιτεχνική απόλαυση και δημιουργικές συζητήσεις.
Στη έκθεση συμμετέχουν με έργα τους 18 εικαστικοί καλλιτέχνες.

Σκοπός της εικαστικής έκθεσης είναι η ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας και της δημιουργικής έκφρασης αλλά και το ξεκίνημα ενός διαλόγου για την Κύπρο, την Ευρώπη και τον κόσμο που θέλουμε ανάμεσα στους καλλιτέχνες και στο κοινό. Επιδιώκουμε να εμπνευστούμε όλοι για νέες προσπάθειες επανεκκίνησης.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αλλαγή και ο εκσυγχρονισμός της κοινωνίας μας θα έλθει μέσα από την παιδεία και τον πολιτισμό και γι’ αυτό σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον πολιτισμό!

Συμμετοχή στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Volt Europa GA21
Η Νικολέττα Χριστοδούλου, Συντονίστρια της Θεματικής Επιτροπής Παιδείας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του κινήματός μας, εκπροσώπησε το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Volt Europa που έγινε στη Λισαβώνα στις 17 Οκτωβρίου 2021 και μίλησε για το κοινό όραμα και τις κοινές αξίες, τις οποίες μοιράζονται τα δύο κινήματα για το μέλλον. Τα δύο κινήματα πιστεύουν ότι μαζί μπορούν να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, μέσω της πολιτικής, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη. 

Παρακολουθήστε την ομιλία εδώ.

Το Νέο Κύμα θα είναι παρόν στις επόμενες προεδρικές εκλογές
Την πρόθεση του «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» να έχει ουσιαστικό λόγο και ρόλο στις επόμενες προεδρικές εκλογές επεσήμανε ο Γενικός Συντονιστής του κινήματός μας Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, αυτή τη φορά από το βήμα του ραδιοφωνικού σταθμού Κανάλι Έξι την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021.
Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη εδώ.

Διαδικτυακή Συζήτηση: «Η ευθύνη για τα κοινά: πολιτική, πολιτικοί και πολίτες»
Το Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος θα διοργανώσει διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο: «Η ευθύνη για τα κοινά: πολιτική, πολιτικοί και πολίτες» την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 19.30 μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Ομιλητές:
Σεραφείμ Μπαχράς – Volt Ελλάδας
Νικόλας Κυριακίδης – Oxygono
Στέλα Μιχαήλ – Νέο Κύμα 

Συντονιστής:
Καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας  

Παρακολουθήστε τη συζήτηση, κάνοντας εγγραφή στον σύνδεσμο.

Εγγραφή μελών
Το κίνημά μας θα διοργανώσει το πρώτο Καταστατικό του Συνέδριο τον Φεβρουάριο του 2022, όπου θα πάρει ουσιαστικές αποφάσεις για την εξέλιξη και το μέλλον του αναφορικά με τα πιο κάτω πολύ σημαντικά θέματα:

  • Τρόπος συμμετοχής στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές 2023
  • Ψηφοφορία για συγχώνευση με το πανευρωπαϊκό κίνημα Volt Europ
  • Συμμετοχή του «Νέο Κύμα || Volt Cyprus – Η Άλλη Κύπρος» στις Ευρωεκλογές 2024 

Ανανέωση συνδρομής
Το κίνημά μας σκοπεύει να έχει ουσιαστικό ρόλο και λόγο στις προεδρικές εκλογές του 2023, για να συμβάλει καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό της χώρας μας. Γι’ αυτό η ανανέωση της συνδρομής σας λειτουργεί και σαν ψήφος εμπιστοσύνης στο όραμα και στους σκοπούς του κινήματος για αλλαγή, εκσυγχρονισμό και ευημερία. Η πιο ενεργή συμμετοχή σας στις δραστηριότητες του κινήματός μας είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Εάν επιθυμείτε να λάβετε μέρος στο Καταστατικό Συνέδριο και να αποφασίσετε με την ψήφο σας για το μέλλον του κινήματος, παρακαλούμε να εγγραφείτε στο «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2021 με έναν από τους εξής τρόπους.

Μπορείτε να εγγραφείτε ή να ανανεώσετε τη συνδρομή σας με έναν από τους εξής τρόπους:

Μέσω PayPal
neokyma.org.cy/the-movement/melh/subscription/

Μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας
neokyma.org.cy/the-movement/melh/subscription/

ΠληροφορίεςΛογαριασμού (μέσω τράπεζας):
Beneficiary name: NEO KYMA – H ALLH KYPROS
IBAN: CY93 0020 0195 0000 3570 3148 4176 (έντυπη μορφή)
ΙΒΑΝ: CY93002001950000357031484176 (ηλεκτρονική μορφή)
Bank name: Bank of Cyprus
SWIFT: BCYPCY2N

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης,σχόλια και συμμετοχή
Μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για όλες τις ενέργειες και δραστηριότητες του κινήματός μας από την ιστοσελίδα μας και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μας.
Σας παροτρύνουμε να συμμετέχετε πιο ενεργά, κάνοντας like, share και αφήνοντας τα σχόλιά σας.

Επιθυμία μας είναι να έχουμε μία συχνότερη επαφή μαζί σας καθώς και την ενεργή συμμετοχή σας. Είναι για μας εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνουμε τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας.

Η «Άλλη Κύπρος» είναι εφικτή, εάν πορευτούμε όλοι μαζί, εάν συνεργαστούμε και την διεκδικήσουμε.

X