Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος

Στο «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» πιστεύουμε ότι, για να έχουμε ένα κράτος που ευημερεί, οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στην Πρόνοια, στην ανάπτυξη της ιατρικής εκπαίδευσης και των ιατρικών υπηρεσιών, στη δημιουργία πανεπιστημιακού νοσοκομείου, στην παιδεία, στην κοινωνία της γνώσης, στην έρευνα, στην πράσινη οικονομία, στην μπλε οικονομία, στην κυκλική οικονομία, στην καινοτομία, στις νεοφυείς επιχειρήσεις, στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στην ψηφιακή οικονομία, στην κυπριακή ομογένεια, στους νέους και ταλαντούχους ανθρώπους μας, στην παραγωγή δικών μας προϊόντων. Στηριζόμαστε στην αντιμετώπιση των πραγμάτων ολιστικά και όχι μεμονωμένα. Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα άλλο μοντέλο διαβίωσης, που είναι πιο σύγχρονο, βιώσιμο και που μπορεί να ανοίξει νέες προοπτικές. Θέλουμε να βοηθήσουμε την κοινωνία μας να βρει το κουράγιο να διεκδικήσει ριζικές αλλαγές, οι οποίες κάνουν τον τόπο να προοδεύσει και δημιουργούν συνθήκες βιωσιμότητας για εμάς και για τις μετέπειτα γενιές.

Στόχος μας είναι να διαπαιδαγωγήσουμε και να καλλιεργήσουμε συνειδήσεις, οι οποίες θα έχουν γερές και στέρεες βάσεις, ώστε να φέρουν την κοινωνία και την χώρα μας μπροστά. Πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω πεπαλαιωμένες αντιλήψεις, νοοτροπίες, πρακτικές και σαθρές μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες μας κρατούν δέσμιους σε μία κατάσταση που μας μειώνει, μας ντροπιάζει, μας καθηλώνει, μας ζημιώνει και διώχνει από την χώρα τους νέους, και άξιους. Στηρίζουμε και καθοδηγούμε την κοινωνία μας, ώστε να ξυπνήσει από τον λήθαργο που την οδήγησαν οι πολιτικές κάποιων ατόμων οι οποίοι «παίζουν μουσικές καρέκλες» για εξήντα και πλέον χρόνια. Αυτός είναι ο προορισμός μας ως κοινωνικο-πολιτικού κινήματος.

Ως αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών πρακτικών η κοινωνία μας έχει περιπέσει σε μαρασμό, αδιαφορία, μοιρολατρία και απαξίωση των πάντων. Απομένει ανήμπορη και ανίκανη να αλλάξει αυτήν την σαθρή κατάσταση, όσο και αν την πονεί και τη θλίβει. Έχουμε χάσει το κίνητρο και τη δύναμη, καθώς μας έπεισαν ότι αυτό αξίζουμε και ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Όχι, κύριοι! Αξίζουμε πολύ περισσότερα και όλα μπορούν να αλλάξουν!

Για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας έχουμε δημιουργήσει 17 Θεματικές Επιτροπές, οι οποίες προετοιμάζουν ένα εμπνευσμένο, φιλόδοξο και υλοποιήσιμο σχέδιο για την «Άλλη Κύπρο». Κτίζουμε θεμέλια μέσα από τις 17 Θεματικές Επιτροπές/πυλώνες πολιτικής, μέσα από την αρθρογραφία μας, τις παρεμβάσεις μας, τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του σαθρού κομματικοποιημένου συστήματος, τις ποικίλες εκδηλώσεις ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού πάνω σε σημαντικά ζητήματα. Διοργανώνουμε διαδικτυακές, λόγω της πανδημίας, συζητήσεις με προσκεκλημένους διάφορους αξιόλογους επιστήμονες, οι οποίοι παρουσιάζουν ποικίλα θέματα, τοποθετούνται και δίνουν απαντήσεις και διεξόδους σε ζητήματα που αφορούν τον πολίτη και την κοινωνία μας.

Το πρόγραμμα αυτό θα παρουσιαστεί στο προσυνέδριό μας που θα γίνει το φθινόπωρο του 2021 και διοργανώνεται, για να προετοιμάσει το έδαφος για το πρώτο μας Καταστατικό Συνέδριο, το οποίο προγραμματίζεται για τις αρχές του 2022. Για την προετοιμασία της «Άλλης Κύπρου» εργάζονται εθελοντικά πολίτες από όλο το φάσμα της κοινωνίας: νεαροί και προσοντούχοι, έμπειροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, φοιτητές, Κύπριοι της διασποράς, αναγνωρισμένοι επιστήμονες, απλοί πολίτες οι οποίοι έχουν λόγο και άποψη, αφού αυτοί εξάλλου θα πάρουν στα χέρια τους τα ηνία της κοινωνικής αλλαγής. Το κοινό στοιχείο όλων αυτών των ατόμων, πέραν της τεράστιας ανάγκης για αλλαγή και εκσυγχρονισμό, είναι πως πρόκειται για άτομα προοδευτικά, υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων, για άτομα που αγαπάνε και σέβονται το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και γενικότερα τον τόπο τους.

Έχοντας ως θεμέλιο τον σεβασμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε λαού, προσβλέπει σε συνεργασίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων προοδευτικών φορέων.

Για να προκύψει όμως η αλλαγή, η «Άλλη Κύπρος», απαιτείται η εγρήγορση όλων των πολιτών. Μόνο ο ενεργός πολίτης, που γνωρίζει και συμμετέχει, είναι σε θέση να οραματιστεί και να δράσει. Άλλωστε οι μεγάλες αλλαγές κατά τη διάρκεια της ανθρωπότητας ήρθαν, όταν οι απλοί άνθρωποι ενώθηκαν και δούλεψαν μαζί για έναν κοινό σκοπό.

Γίνε Μέλος σήμερα!

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X