«Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος»

Στόχος του «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» είναι μέσα από την παιδεία, τον πολιτισμό, την έρευνα, την καινοτομία, την αειφορία και άλλους τομείς να αποδείξει ότι η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί και να αλλάξει. Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα άλλο μοντέλο διαβίωσης, που είναι πιο σύγχρονο, βιώσιμο και που μπορεί να ανοίξει νέες προοπτικές. Θέλουμε να βοηθήσουμε την κοινωνία μας να βρει το κουράγιο να διεκδικήσει ριζικές αλλαγές, οι οποίες κάνουν τον τόπο να προοδεύσει και δημιουργούν συνθήκες βιωσιμότητας για εμάς και για τις μετέπειτα γενιές.

Στόχος μας είναι να διαπαιδαγωγήσουμε και να καλλιεργήσουμε συνειδήσεις, οι οποίες θα έχουν γερές και στέρεες βάσεις, ώστε να φέρουν την κοινωνία και την χώρα μας μπροστά. Πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω πεπαλαιωμένες αντιλήψεις, νοοτροπίες, πρακτικές και σαθρές μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες μας κρατούν δέσμιους σε μία κατάσταση που μας μειώνει, μας ντροπιάζει, μας καθηλώνει, μας ζημιώνει και διώχνει από την χώρα τους ικανούς και άξιους.

Ως αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών πρακτικών η κοινωνία μας έχει περιπέσει σε μαρασμό, αδιαφορία, μοιρολατρία και απαξίωση των πάντων. Απομένει ανήμπορη και ανίκανη να αλλάξει αυτήν την σαθρή κατάσταση, όσο και αν την πονεί και τη θλίβει. Έχουμε χάσει το κίνητρο και τη δύναμη, καθώς μας έπεισαν ότι αυτό αξίζουμε και ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Όχι κύριοι, αξίζουμε πολύ περισσότερα και όλα μπορούν να αλλάξουν!

Στηρίζουμε και καθοδηγούμε την κοινωνία μας, ώστε να ξυπνήσει από τον λήθαργο που την οδήγησαν οι πολιτικές κάποιων ατόμων οι οποίοι «παίζουν μουσικές καρέκλες» για εξήντα και πλέον χρόνια. Αυτός είναι ο προορισμός μας ως κοινωνικο-πολιτικού κινήματος.

Για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας έχουμε δημιουργήσει 15 Θεματικές Επιτροπές, οι οποίες προετοιμάζουν ένα εμπνευσμένο, φιλόδοξο και υλοποιήσιμο σχέδιο για την «Άλλη Κύπρο». Κτίζουμε θεμέλια μέσα από τις 15 Θεματικές Επιτροπές/πυλώνες πολιτικής, μέσα από την αρθρογραφία μας, τις παρεμβάσεις μας, τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του σαθρού κομματικοποιημένου  συστήματος, τις ποικίλες εκδηλώσεις ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού πάνω σε σημαντικά ζητήματα. Διοργανώνουμε διαδικτυακές, λόγω της πανδημίας, συζητήσεις με προσκεκλημένους διάφορους αξιόλογους επιστήμονες, οι οποίοι παρουσιάζουν ποικίλα θέματα, τοποθετούνται και δίνουν απαντήσεις και διεξόδους σε ζητήματα που αφορούν τον πολίτη και την κοινωνία μας.

Το πρόγραμμα αυτό θα παρουσιαστεί στο προσυνέδριο μας που θα γίνει το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται, για να προετοιμάσει το έδαφος για το πρώτο μας Καταστατικό Συνέδριο, το οποίο προγραμματίζεται για τα τέλη Νοεμβρίου. Για την προετοιμασία της «Άλλης Κύπρου» εργάζονται εθελοντικά πολίτες από όλο το φάσμα της κοινωνίας: νεαροί και προσοντούχοι, έμπειροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, φοιτητές, Κύπριοι της διασποράς, αναγνωρισμένοι επιστήμονες, απλοί πολίτες οι οποίοι έχουν λόγο και άποψη, αφού αυτοί εξάλλου θα πάρουν στα χέρια τους τα ηνία της κοινωνικής αλλαγής. Το κοινό στοιχείο όλων αυτών των ατόμων πέραν της τεράστιας ανάγκης για αλλαγή και εκσυγχρονισμό, είναι πως πρόκειται για άτομα προοδευτικά, υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων, για άτομα που αγαπάνε και σέβονται το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και γενικότερα τον τόπο τους.

Ο δρόμος της διαπαιδαγώγησης και της καλλιέργειας σωστών προτύπων, παίρνει πολύ χρόνο, είναι όμως αυτός που για εμάς αξίζει. Και σε αυτόν επενδύουμε και  θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας.

Παραμένοντας πιστοί στα ιδανικά μας, θα εντατικοποιήσουμε την πολιτικη-πνευματικη-ακτιβιστική δραστηριότητά μας στο μέλλον. Το πρώτο συνέδριό μας το Νοέμβρη 2021, θα δώσει περαιτέρω ορμή στο κίνημά μας. Παραμένουμε ενεργοί πολίτες. Μας κινητοποιεί η αισιοδοξία της βούλησης. Μοχθούμε για την αλλαγή.

X