Καταργήστε τις φρουρές των πολιτικών, ζούμε στον 21ο αιώνα

Η πρόταση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για μείωση των αστυνομικών-φρουρών, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια νυν και πρώην αξιωματούχων και πολιτικών, από πενήντα έξι που είναι σήμερα σε τριάντα πέντε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και δεν είναι ολοκληρωμένη.

Το κράτος εργοδοτεί σήμερα πενήντα έξι αστυνομικούς για να φρουρούν και να προστατεύουν τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τους νυν και πρώην κρατικούς αξιωματούχους, καθώς και τις πρώην πρώτες κυρίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θα πρέπει επιτέλους να αφαιρεθούν οι φρουρές από όλους του πολιτικούς αρχηγούς, από τους νυν και τους πρώην πολιτειακούς αξιωματούχους, από τις πρώην πρώτες κυρίες. Στ’ αλήθεια από τι και από ποιους κινδυνεύουν όλοι αυτοί; Ας σεβαστεί επιτέλους το κράτος τους φορολογούμενους πολίτες και ας σταματήσει να συμπεριφέρεται λες και είναι κράτος τριτοκοσμικής χώρας και οι πολίτες του άνθρωποι μειωμένης κριτικής ικανότητας και αντίληψης.

Θα πρέπει, αντίστοιχα, να εξεταστεί και η προεδρική φρουρά, η οποία για πολλές δεκαετίες τώρα εργοδοτεί μεγάλους αριθμούς αστυνομικών. Χρειάζεται σίγουρα εκσυγχρονισμό με εισαγωγή σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων φύλαξης. 

Τα χρήματα που δαπάνησε μέχρι σήμερα το κράτος για τη φρούρηση των κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών ανέρχονται περίπου σε πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ. Θα μπορούσαν σίγουρα αυτά τα χρήματα να τα είχαν επενδύσει στην ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου Λευκωσίας ή ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Οι εξοικονομήσεις από την κατάργηση των φρουρών θα μπορούν να αξιοποιηθούν ίσως και για την ανέγερση ενός άλλου σημαντικού κτηρίου, όπως, για παράδειγμα, ενός ερευνητικού κέντρου, σχολείου, νοσοκομείου ή πάρκου ή κάποιου σημαντικού χώρου που θα προσφέρει εργασία σε πολίτες και εισόδημα στο κράτος.

Ας ελπίσουμε ότι η έγκριση της πρότασης της Υπουργού στη σημερινή συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου θα είναι το πρώτο βήμα στην ολοκληρωμένη κατάργηση του πιο πάνω απαρχαιωμένου και πολυέξοδου θεσμού.

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X