«Επανεκκίνηση / Restart»

Ανοιχτό κάλεσμα του κοινωνικο-πολιτικού κινήματος «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» για συμμετοχή στην εικαστική έκθεση με τίτλο «Επανεκκίνηση / Restart», η οποία θα γίνει από τις 11 έως τις 18 Νοεμβρίου 2021 στο 10.10 Hall στη Λευκωσία.

Tο κοινωνικο-πολιτικό κίνημα «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό κίνημα Volt Europa διοργανώνει την εικαστική έκθεση «Επανεκκίνηση / Restart» και προσκαλεί όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στην έκθεση με έργα τους.

Ο στόχος της έκθεσης είναι η στήριξη και η ανάδειξη της καλλιτεχνικής έκφρασης σε όλες τις εκφάνσεις της.

H καλλιτεχνική δημιουργία είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια περίοδο όπου οι πολίτες του κόσμου αναζητούν τον επαναπροσδιορισμό των τρόπων με τους οποίους κατανοούμε τον κόσμο. Μας βοηθάει να διαμορφώνουμε τη σημερινή ατομική και συλλογική μας ταυτότητα.  

Με ποιους τρόπους μπορούμε να δοκιμάσουμε μια επανεκκίνηση; Πώς ερμηνεύουμε με τη δική μας οπτική και καλλιτεχνική πρακτική το όραμα μιας σύγχρονης, δημοκρατικής και αλληλέγγυας Ευρώπης;

Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε έναν ανοιχτό χώρο, όπου θα παρουσιαστεί το αποτύπωμα του κάθε καλλιτέχνη ή των καλλιτεχνικών ομάδων με την τεχνοτροπία που αυτοί επιλέγουν.

Σκοπός αυτής της εικαστικής έκθεσης είναι να αναδείξουμε την πολυπολιτισμικότητα της δημιουργικής έκφρασης και να ξεκινήσουμε έναν διάλογο για την Κύπρο, την Ευρώπη και τον κόσμο που θέλουμε ανάμεσα στους καλλιτέχνες και στο κοινό. Να εμπνευστούμε όλοι για νέες προσπάθειες επανεκκίνησης.

Πληροφορίες για την έκθεση
Το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» αναλαμβάνει τη διοργάνωση της έκθεσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Volt Europa με τίτλο: «Επανεκκίνηση / Restart» στο 10.10 Hall στη Λευκωσία από τις 11 έως τις 18 Νοεμβρίου 2021. 
Την ημέρα των εγκαινίων θα διοργανωθεί δεξίωση, με δημοσιογραφική κάλυψη, όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν και οι καλλιτέχνες. Η έκθεση θα καλυφθεί από τα μέσα ενημέρωσης και τα έργα θα περιληφθούν στον Οδηγό της έκθεσης.

Ο καλλιτέχνης έχει ευθύνη για την αποστολή – μεταφορά των έργων στον χώρο καθώς και για την απομάκρυνσή τους. Ένας καλλιτέχνης μπορεί να συμμετάσχει με περισσότερα από ένα έργα. Τα έργα πρέπει να είναι έτοιμα για άμεση τοποθέτηση, ενώ εναπόκειται στον ίδιο εάν θέλει να θέσει το έργο προς πώληση. Σε συνάρτηση με το όραμα για στήριξη της δημιουργικής κοινότητας, όλα τα έσοδα των πωλήσεων παραμένουν στους καλλιτέχνες.

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων
Δικαίωμα συμμετοχής στο ανοιχτό κάλεσμα έχουν πολίτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο καθώς και Κύπριοι που ζουν στο εξωτερικό. Επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες εικαστικοί καλλιτέχνες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

Κάθε υποβολή θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο φωτογραφίες του προτεινόμενου έργου/ων με τις απαραίτητες πληροφορίες (τίτλος, τεχνοτροπία, υλικά, διαστάσεις, έτος παραγωγής), μαζί με σύντομο κείμενο του σκεπτικού που σχετίζεται με το θέμα της έκθεσης (μέχρι 200 λέξεις) και σύντομο βιογραφικό (μέχρι 200 λέξεις, με στοιχεία επικοινωνίας ή/και ιστοσελίδα).  Η υποβολή έργων και κειμένων θα πρέπει να σταλεί σε αρχείο PDF στο info@neokyma.org.cy.

  • Καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής είναι η Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021
  • Οι επιλεγμένοι ερασιτέχνες καλλιτέχνες θα ενημερωθούν μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2021

Διαδικασία επιλογής έργων ερασιτεχνών καλλιτεχνών
Μια τριμελής ομάδα ειδικών της Τέχνης θα εξετάσει την καλλιτεχνική πρόταση σε σχέση με τη θεματική της ανοικτής πρόσκλησης και σε συνάφεια με την πρωτοτυπία και την ποικιλία της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Πρόσκληση
Έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην εικαστική έκθεση με τίτλο «Επανεκκίνηση / Restart» που θα γίνει στο 10.10 Hall στη Λευκωσία από τις 11 έως τις 18 Νοεμβρίου 2021. Την έκθεση διοργανώνει το κοινωνικο-πολιτικό κίνημα «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό κίνημα Volt Europa.

Σκοπός της εικαστικής έκθεσης είναι να αναδείξουμε την πολυπολιτισμικότητα της δημιουργικής έκφρασης και να ξεκινήσουμε έναν διάλογο για την Κύπρο, την Ευρώπη και τον κόσμο που θέλουμε ανάμεσα στους καλλιτέχνες και στο κοινό. Να εμπνευστούμε όλοι για νέες προσπάθειες επανεκκίνησης.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο: info@neokyma.org.cy

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X