Ευημερία των ζώων

Ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, υποψήφιου Προέδρου, της Κυπριακής Δημοκρατίας

Δικαιώματα – ισότητα – σεβασμός και ζωή είναι έννοιες απαραίτητες για να υπάρχει ισορροπία, αρμονία, υγεία και ευημερία στον πλανήτη και στον τόπο μας.  Από αυτήν την εξίσωση δεν μπορούν να αφήνονται απ΄ έξω τα ζώα! Η ευημερία και η ασφάλεια των ζώων συμβάλλει και στη δική μας ευημερία και ασφάλεια, καθώς τίποτα δεν μπορεί να λειτουργεί μεμονωμένα και να ευημερεί εις βάρος κάποιων άλλων.

Τα ζώα είναι ζωντανά πλάσματα και αξίζουν την κατάλληλη προστασία. Αυτό ξεκινά με την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους και τον απόλυτο σεβασμό των αναγκών τους.

Περιστατικά και φαινόμενα κακομεταχείρισης ή/και παραμέλησης ζώων απαιτούν άμεση και ισχυρή δράση εκ μέρους των πολιτών και της πολιτείας.

Η ευημερία των ζώων στην Κύπρο βρίσκεται σε κίνδυνο, τόσο λόγω της έλλειψης παιδείας, όσο και λόγω της πλημμελούς εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου που αφορά την προστασία τους, οδηγώντας σε περιστατικά ανήθικης, ανεύθυνης και εγκληματικής συμπεριφοράς.

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τίθεται ενάντια στην κακομεταχείριση και την εκμετάλλευση ζώων, ενάντια στη χρήση τους ως άψυχων αντικειμένων και μέσων ψυχαγωγίας.

Στόχοι:

  • Αύξηση κοινωνικής επίγνωσης και καλλιέργεια παιδείας σε ό,τι αφορά την ευημερία των ζώων
  • Δημιουργία ειδικού σώματος που θα ανταποκρίνεται σε καταγγελίες πολιτών και θα επεμβαίνει αμέσως, όπου κρίνεται απαραίτητο
  • Αυστηρή επίβλεψη της νομοθεσίας για την ευημερία των ζώων εκ μέρους των τοπικών αρχών
  • Αύξηση προστίμων για κακομεταχείριση ζώων, ούτως ώστε να καταστεί αποτρεπτική
  • Υποστήριξη καταφυγίων ζώων

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X