Ένα πολιτικό σύστημα που μας παραμυθιάζει για δεκαετίες!

Ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Θυμάστε τότε που μας παραμύθιαζαν ότι η Κύπρος θα γίνει «κέντρο Πληροφορικής και πληροφοριών»; Τότε βέβαια πανεπιστήμια σχεδόν δεν είχαμε, οι υπολογιστές μας ήταν μετρημένοι και οι υπερυπολογιστές ήταν όνειρο θερινής νυκτός.

Αργότερα μάς παραμύθιαζαν ότι θα γίνουμε «κέντρο υπηρεσιών Υγείας». Και βέβαια πάλι τότε ιατρικές σχολές δεν είχαμε. Για να αποκτήσουμε κρατική  ιατρική σχολή, περάσαμε από χίλια μύρια κύματα. Και όταν αποκτήσαμε, όλο το ιατρικό και πολιτικό κατεστημένο έκανε και συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να μην γίνουν πανεπιστημιακές κλινικές και να μην γίνει πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Ακόμη δεν το έχουμε! Τα συντεχνιακά συμφέροντα επικράτησαν.

Στις αρχές της δεκαετίας του 80 ζήσαμε ένα άλλο παραμύθι: να κάνουμε την Κύπρο «κέντρο Αερομεταφορών» και μάλιστα σε μια εποχή όπου το Ντουμπάι δεν υπήρχε. Θέλαμε να κάνουμε την Κύπρο κέντρο αερομεταφορών, όταν στον δίαυλό του τότε αεροδρομίου δεν μπορούσαν να προσγειωθούν οι μισοί τύποι μεγάλων αεροσκαφών. Τέλος, όταν μετά από δεκαετίες αποκτήσαμε αεροδρόμιο κλείσαμε τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Τις προάλλες ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Κυριάκος Χαζτηγιάννης, πρώην πρόεδρος της επιτροπής παιδείας της βουλής, θυμήθηκε ξαφνικά ότι η Κύπρος πρέπει να γίνει «κέντρο Εκπαίδευσης», όταν η ίδια η επιτροπή την οποία προέδρευε σταμάτησε κάθε προοπτική εισδοχής νέων φοιτητών με διεθνείς εξετάσεις. Όταν η ίδια η επιτροπή αρνήθηκε να περάσει το νομοσχέδιο παροχής προγραμμάτων στα Αγγλικά στα κρατικά πανεπιστήμια. Όταν η ίδια η επιτροπή, στην ουσία, υπονόμευσε το νομοσχέδιο για τους τεχνοβλαστούς. Θα θυμάται όλη η Κύπρος τον πόλεμο που δεχθήκαμε ως Πανεπιστήμιο Κύπρου για όλα αυτά. Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε ομιλία του στο αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου υποσχόταν σε εκατοντάδες 18χρόνους ότι θα μπουν στο πανεπιστήμιο της χώρας τους με διεθνείς εξετάσεις. Τίποτα δεν έγινε. Ήταν βέβαια παραμονές εκλογών.

Αρχές της προηγούμενης δεκαετίας παραμύθιαζαν τους νέους ανθρώπους ότι η Κύπρος θα γίνει «κέντρο Ενέργειας» τους παραμύθιαζαν για μεγάλες πλατφόρμες φυσικού αερίου, αγωγούς και ενεργειακές διασυνδέσεις. Τους έστελναν να γίνουν μηχανικοί και τεχνικοί φυσικού αερίου κατά εκατοντάδες. Πλήρωναν υπέρογκα δίδακτρα και σήμερα εισπράττουν την απουσία προγραμματισμού και ενός κράτους που τους «δουλεύει» κατά συρροή.

Τελικά αυτό το πολιτικό σύστημα παράγει πολύ περισσότερα παραμύθια από ό,τι μπορεί να καταναλώσει ο λαός μας. Παράγει τόσους πολλούς παραμυθάδες που σε κάθε εκλογές προσπαθεί να τους βολέψει όπου μπορεί.

Εμείς στο «Νέο Κύμα» έχουμε ολοκληρωμένες και κοστολογημένες επιστημονικές προτάσεις για όλα τα παραπάνω θέματα. Καλούμε τους Κύπριους πολίτες να διαβάσουν τις προτάσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας, να τις αξιολογήσουν και να στηρίξουν την προσπάθειά μας: https://neokyma.org.cy/.

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X