Έχουμε Σχέδιο για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς

Ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Το άρθρο της εφημερίδας Ο Φιλελεύθερος της 17ης Σεπτεμβρίου 2022 με τίτλο «Βουλιάζει οικονομικά η ΑΗΚ από τις ζημιές», το οποίο αναφέρεται στην κακή οικονομική κατάσταση της ΑΗΚ επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία τραγική κατάσταση. Ένας κρατικός οργανισμός που λειτουργεί ως μονοπώλιο εμφανίζει ζημιές, πρόδηλα λόγω κακοδιαχείρισης, γεγονός ενδεικτικό της γενικότερης κακοδιαχείρισης των ημικρατικών οργανισμών στην Κύπρο.

Δυστυχώς δεν μάθαμε από τα λάθη μας. Κάποιοι θα επαναφέρουν το θέμα της ιδιωτικοποίησης. Αυτό δεν αποτελεί τη λύση.

Αυτό που, πρώτιστα, χρειάζονται οι ημικρατικοί οργανισμοί είναι:

  1. Ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο λειτουργίας που να διασφαλίζει την αυτονομία και τη μη παρέμβαση του κράτους στην επιχειρησιακή λειτουργία τους
  2. Ικανές και έμπειρες διοικήσεις, επιλεγμένες μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες και
  3. Συστηματική και ανεξάρτητη αξιολόγηση της πορείας τους και λήψη διορθωτικών μέτρων, όπου απαιτείται.

Οι  ημικρατικοί οργανισμοί πρέπει να διοικούνται ως σύγχρονοι οργανισμοί και όχι ως τσιφλίκια του κομματικού συστήματος. Η διαχρονική πρότασή μας «Προτείνουμε την άμεση διαφοροποίηση των κριτηρίων επιλογής των Δ.Σ. των ημικρατικών οργανισμών» https://christofides2023.com/esoteriki-diakivernisi/ για αλλαγή του πλαισίου επιλογής των συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Το 2023 σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τους ημικρατικούς οργανισμούς, για τον εκσυγχρονισμό τους, για την ανάπτυξή τους, για τη διοίκησή τους και για μια καινούρια αρχή για τον τόπο γενικότερα. 

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X