Εάλω η Βασιλεύουσα … η Αμμόχωστος τετέλεσται …

Με την καρδιά σφιγμένη από την απέραντη θλίψη παρατηρούμε ανήμποροι τον φασίστα Ερντογάν να γυρίζει το μαχαίρι στην πληγή που άνοιξε ο Ετσεβίτ με τις ευλογίες των Αμερικανών, με τη δράση των προδοτών της ΕΟΚΑ Β’ και με τις ενέργειες της Χούντας των Αθηνών. Άνοιξαν μια απέραντη πληγή στην ομορφότερη και κοσμοπολίτικη πόλη της Κύπρου, την Αμμόχωστο.

Χώμα που περπάτησα, γη που νοσταλγώ, που κουβαλάς τις πιο όμορφες αναμνήσεις της ζωής μας, χαρές και λύπες, πάθη και έρωτες, τα οποία ξεριζώθηκαν τώρα μια για πάντα, όπως βίαια και βάναυσα ξεριζωθήκαμε και εμείς το μαύρο καλοκαίρι του ’74. 

47 χρόνια ήμασταν στο μαύρο καθαρτήριο της αναμονής της επιστροφής και τελικά οδηγηθήκαμε στην κόλαση του οριστικού εκτοπισμού. Με τις βαλίτσες έτοιμες κάθε καλοκαίρι, σε κάθε πρωτοβουλία για λύση και τη γιαγιά με τα τελευταία λόγια της να ζητά να γυρίσει σπίτι. Αιωνία η μνήμη της.

Μυρίζω ακόμα νοερά τους ανθούς της πορτοκαλιάς και κάθε Επιτάφιος με φέρνει πίσω στην πόλη μου. Δυστυχώς ο σημερινός Επιτάφιος δεν έχει Ανάσταση. Χάθηκε στο «ενδιαφέρον» των ξένων που εξαντλείται σε φραστικές καταδίκες, σε “εξυπνάδες του ΌΧΙ για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ”, στο Κρανς Μοντανά που κανείς δεν κατάλαβε το άδοξο τέλος του και στα τρία χρόνια αδράνειας από τότε, στους ιδιοκτήτες γης στην «ελεύθερη» Κύπρο και σε αυτούς που φοβήθηκαν τάχα Αμμοχωστοποίηση του Κυπριακού.

Το φταίξιμο πέφτει και σε όλους εμάς ως κοινωνία, γιατί σε τελική ανάλυση δεν την αξίζουμε την Αμμόχωστο! Παραμένουμε μίζεροι, να πουλάμε «χρυσά διαβατήρια» και με κύρια απασχόληση μας το χτίσιμο και τους “developers” που μόνο ανάπτυξη δεν φέρνουν. Με κουτσή άμυνα, κολοβές συμμαχίες και ένα λαό διχασμένο, ποιος θα σταματήσει την Άλωση της Βασιλεύουσας;

Καληνύχτα στην Αμμόχωστο. Θα κοιμάται ήσυχα πάντα στην καρδιά μας …

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X