Διαδικτυακές Συζητήσεις

Το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» εγκαινίασε μια σειρά διαδικτυακών συζητήσεων με μεγάλη επιτυχία. Η επιλογή των θεμάτων γίνεται βάσει της επικαιρότητας και του τι απασχολεί τον άνθρωπο και την κοινωνία μας, ενώ η επιλογή των καλεσμένων γίνεται με γνώμονα την εμπειρογνωμοσύνη τους.

«Οικονομία της Αρπαχτής ή Οικονομία της Γνώσης;»
Αρχή κάναμε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, με τη συζήτηση «Οικονομία της Αρπαχτής ή Οικονομία της Γνώσης;», με ομιλητές τους διακεκριμένους καθηγητές:
• Χριστόφορο Πισσαρίδη
• Γεωργία Παναγιώτου
• Σωφρόνη Κληρίδη
• Μάριο Δικαιάκο
• Σταύρο Ζένιο
• Κωνσταντίνο Χριστοφίδη

Τον συντονισμό έκανε ο διακεκριμένος καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας.
Δείτε την εκπομπή εδώ.

«Γιατί είναι σημαντικό να διερευνηθούν τα δάνεια των πολιτικών;”
Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη διαδικτυακή μας συζήτηση με θέμα «Γιατί είναι σημαντικό να διερευνηθούν τα δάνεια των πολιτικών;”
Ομιλητές ήταν η δημοσιογράφος Κάτια Σάββα, ο αν. καθηγητής Χρηματοοικονομικής Ανδρέας Μιλιδώνης, βαθύς γνώστης του θέματος των ΜΕΔ των ΠΕΠ, η Σουζάνα Πογιατζή, εγκεκριμένη λογίστρια και ο εξαίρετος οικονομολόγος, Μάριος Κληρίδης.

Τον συντονισμό έκανε η αν. καθηγήτρια Λογιστικής, Ειρήνη Καραμάνου.
Δείτε την εκπομπή εδώ.

«Αμμόχωστος – Η πολιτεία μας που χάνεται» Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ολοκληρώσαμε με μεγάλη επιτυχία την τρίτη διαδικτυακή μας συζήτηση με τίτλο: «Αμμόχωστος – Η πολιτεία μας που χάνεται» με εισηγητές: τον γνωστό δικηγόρο, Αχιλλέα Δημητριάδη, την εξαίρετη ιστορικό, αρχαιολόγο και συγγραφέα, Άννα Μαραγκού, τον επιχειρηματία, Ανδρέα Μάτση, τον αν. καθηγητή Αρχιτεκτονικής, Σωκράτη Στρατή, την επιχειρηματία, Άντρη Επιφανίου και την ACA trainee, Σοφία Χατζηδημητρίου.

Τον συντονισμό έκανε η Παναγιώτα Πύλα, αν. καθηγήτρια, τμήμα Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Δείτε την εκπομπή εδώ.

“Αμμόχωστος – η πολιτεία μας που χάνεται: νομική πτυχή και θέματα ιδιοκτησίας” Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Αμμόχωστο, η διάνοιξη μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης, το πικ νικ του Ερντογάν, οι νομικές πτυχές, τα θέματα ιδιοκτησίας, η έννοια της αναγνώρισης σε σχέση με την Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας, η διαδικασία που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει, για να διεκδικήσει την περιουσία του καθώς και πολλά άλλα σημαντικά ζητήματα συζητήθηκαν την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.

Εισηγητές της συζήτησης ήταν οι διακεκριμένοι νομικοί: Αχιλλέας Δημητριάδης, Ελευθέριος Μοντάνιος και Κώστας Παρασκευά.

Τον συντονισμό έκανε η Παναγιώτα Πύλα, αν. καθηγήτρια, τμήμα Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δείτε την εκπομπή εδώ.

«Ποίηση και Χρόνος»

Πέντε άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών απαγγέλλουν ποιήματά τους και συζητήσουν για τη σχέση που συνδέει την ποίηση με τον χρόνο: Μαρία Α. Μίτλεττον, Γιώργος Σαράτσης, Ελένη Βαρθάλη, Ανδρέας Καρακόκκινος, Μαρία Κρασοπούλου.

Τον συντονισμό της συζήτησης κάνει η Αθανασία Γιασουμή, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας και ποιήτρια.

Η ποίηση είναι δημιουργία και εσωτερική ανάγκη έκφρασης, καθώς εμπλουτίζει, καλλιεργεί και εξελίσσει το πνεύμα και την ψυχή. Η ποίηση προσφέρει κατανόηση στην ύπαρξη του ανθρώπου, δίδει διέξοδο, προοπτική και λύσεις. Η ποίηση προβιβάζει την ψυχή και το πνεύμα.

Δείτε την εκπομπή εδώ.

X