Κωνσταντίνος Χριστοφίδης

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης έγινε πρόσφυγας στον τόπο του, όπως και χιλιάδες άλλοι Κύπριοι, από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εθνικό Πολυτεχνείο της Γκρενόμπλ. Επιπλέον είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ, σε θέματα οικονομικής και πολιτικής διαχείρισης της Ενέργειας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής καθώς και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ένας από τους πιο επιτυχημένους, κατά κοινή αποδοχή, καθώς επί πρυτανείας του το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέβηκε σε όλες τις διεθνείς κατατάξεις και ήρθε κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο. Έχει διακριθεί και τιμηθεί με ανώτατα αξιώματα και βραβεία από το γαλλικό και το ιταλικό κράτος και από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς.

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης διεκδικεί την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας με σύγχρονες, προοδευτικές και υλοποιήσιμες προτάσεις οι, οποίες μπορούν να φέρουν αλλαγή, αειφορία και ευημερία για το συνόλου του κυπριακού λαού.

Το όνειρό του είναι να ξαναδεί την Κύπρο ενωμένη και ειρηνική και να δώσει λύσεις σε σημαντικά κοινωνικά, οικονομικά αλλά και πολιτικά ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας. Δεν υποστηρίζεται από κανένα κόμμα και ως επικεφαλής του «Νέο Κύμα || Volt Cyprus – Η Άλλη Κύπρος» υποστηρίζει ενεργά την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού του τόπου και κάθε πρότασή του η οποία στηρίζεται σε νέα επιστημονικά δεδομένα και αναλύσεις για την κοινωνία, την οικονομία, τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, την άμυνα και ασφάλεια και το περιβάλλον μεταξύ άλλων.

Βιογραφικό Σημείωμα 

Πολιτικές Θέσεις 

Υποστηρίξτε τώρα!

Άρθρα και Tοποθετήσεις

Το Νέο Κύμα τοποθετείται για τον νέο ΠτΔ και για τη μετεξέλιξή του σε κόμμα

Το Νέο Κύμα συγχαίρει τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σημειώνουμε τις πρώτες τοποθετήσεις του νεο-εκλεγέντος Προέδρου για τον «ευρωπαϊκό

Συνέχεια »

Επικίνδυνες για την οικονομία οι προτάσεις «Φορολογικής Μεταρρύθμισης» του Αβέρωφ Νεοφύτου

Τα δικά του ερωτήματα για την προτεινόμενη «Φορολογική Μεταρρύθμιση» του Αβέρωφ Νεοφύτου, παραθέτει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο

Συνέχεια »

Βίντεο

Επισκεφθείτε τη σελίδα
της εκστρατείας

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X