Χάθηκε και η ισοπολιτεία;

Απόψε θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία στην Ιερά μονή Αγίου Νικολάου στην Ορούντα, όπως προανήγγειλε ο Μητροπολίτης Μόρφου. Ο Μόρφου Νεόφυτος προέτρεψε τους πιστούς να συμμετάσχουν στη σημερινή αγρυπνία στις 7.30 το βράδυ, παρά τα μέτρα της κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ. Με δηκτικό τρόπο είπε μάλιστα στο εκκλησίασμα να είναι όλοι εκεί «και ο νοών νοείτω».

Την ίδια στιγμή διώκονται αυτοί που παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και αυτοί που προτρέπουν σε ανυπακοή, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ απαγορεύονται κάθε είδους διαδηλώσεις.

Σε καταστάσεις κρίσεων, όπως αυτή που διανύουμε με την πανδημία, η ισοπολιτεία είναι το μεγαλύτερο όπλο που μπορεί να επικαλείται ένα κράτος ώστε να προτρέπει τους πολίτες σε συμμόρφωση. Η στάση της Πολιτείας απέναντι στον Μητροπολίτη Μόρφου εγείρει πολλά ερωτήματα.

Μέσα σε μια υγειονομική κρίση που δεν έχουμε βιώσει ποτέ πριν, αγαπητοί κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, δεν κλείνουμε το μάτι στις διάφορες εκλογικές ομάδες ή στην εκκλησία, αλλά κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών.

Τα μέτρα και η τιμωρία σε όσους τα παραβαίνουν πρέπει να είναι για όλους τα ίδια, χωρίς εκπτώσεις και χαλαρώσεις. Αλλιώς δεν μπορείτε να πείσετε ότι λαμβάνετε δημοκρατικές αποφάσεις και μέτρα με γνώμονα το καλό των πολιτών.

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X