Αύξηση αριθμού Βουλευτών: δεν είναι θέμα ποσότητας, είναι θέμα ποιότητας

Το σχέδιο που συζητείται στη Βουλή των Αντιπροσώπων για αύξηση του αριθμού των Ελληνοκύπριων Βουλευτών της από 56 σε 63 είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Το σχέδιο αυτό φαίνεται να θέλει να ικανοποιήσει κομματικές βλέψεις για εξασφάλιση περισσότερων εδρών για το κάθε κόμμα και, κατ΄επέκταση, βόλεμα σε περισσότερα κομματικά στελέχη αλλά και υπαλλήλους/βοηθούς τους. Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν υιοθετήθηκε και πάλι αντίστοιχη πρόταση και ο αριθμός των Ελληνοκύπριων Βουλευτών είχε αυξηθεί.

Είναι δεδομένο και κοινώς αποδεκτό ότι αυτό που χρειάζεται να αυξήσει η Βουλή είναι όχι την ποσότητα των μελών της αλλά την ποιότητά τους. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά παραδείγματα συμπεριφοράς βουλευτών, για τα οποία η κυπριακή κοινωνία δεν είναι καθόλου περήφανη.

Προτείνουμε οι Βουλευτές Επικρατείας να προκύψουν μέσα από τον υφιστάμενο αριθμό των βουλευτών και όχι με αύξησή του. Εισηγούμαστε επίσης την επιλογή αξιόλογων υποψηφίων βουλευτών από κάθε κόμμα, οι οποίοι ήδη παράγουν κοινωνικό και άλλο έργο και αναμένεται να προσφέρουν σημαντικά στο έργο της Βουλής. Η επιλογή των ίδιων και των ίδιων κομματικών στελεχών πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Χρειαζόμαστε νέα, δυναμικά και δραστήρια μέλη της κοινωνίας, που να τους ενδιαφέρει το κοινό καλό και όχι το κομματικό! 

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X