Τασσόμαστε ενάντια στη επιβολή τετελεσμένων. Τασσόμαστε ενάντια στη βία των όπλων

Της Ξένιας Οικονομίδου

Η Ουκρανία συνεχίζει να ζει τη φρίκη του πολέμου με εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες, εκατομμύρια πρόσφυγες.

Εκατοντάδες άμαχοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους από την ημέρα έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία, παρά τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι δεν στοχεύει αμάχους. Επιβάλλεται οι εισαγγελικές αρχές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ξεκινήσουν έρευνα για εγκλήματα πολέμου.

Είμαστε πολύ κοντά στο να οδηγηθούμε στο νόμο της ζούγκλας, όπου ο ισχυρός νικάει τον αδύναμο, η βία υπερισχύει, η λογική έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Πρέπει να πιέσουμε όλες τις κυβερνήσεις να σταματήσουν με κάθε διπλωματικό μέσον αυτόν τον πόλεμο ΤΩΡΑ πριν χαθούν άδικα και άλλες ζωές. 

Μαζί με τη λαβωμένη και ρημαγμένη από τον όλεθρο του πολέμου Ουκρανία, συμπάσχουν και όλοι οι δημοκρατικοί και ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες.

Κύπρος
Οι Κύπριοι πολίτες που βιώνουν για 47 συναπτά έτη την κατοχή από τους Τούρκους εισβολείς και τον συνεχιζόμενο κίνδυνο να απωλέσουν ακόμη περισσότερα εδάφη, καθώς ο Αττίλας προελαύνει ανενόχλητος εποικίζοντας και την Αμμόχωστο, έχουν ακόμη έναν περισσότερο λόγο να συμπάσχουν με τον Ουκρανικό λαό.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους λαούς που βιώνουν τον πόλεμο, την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, που ζουν υπό κατοχή, που έχουν προσφυγοποιηθεί στην ίδια τους την πατρίδα και που ζουν με τον φόβο και την ανασφάλεια, περιμένοντας την επόμενη κίνηση των κατακτητών τους.

Τασσόμαστε ενάντια στη επιβολή τετελεσμένων. Τασσόμαστε ενάντια στη βία των όπλων.

Απαιτούμε να σταματήσει ο πόλεμος και να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Απαιτούμε να στηρίξουν όλοι την ειρήνη και τη ζωή και να εργαστούν έμπρακτα προς την κατεύθυνση αυτή.

 

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X