Όταν το ψέμα γίνεται τρόπος ζωής

Η υπόθεση του Επιτρόπου Εθελοντισμού προκαλεί θλίψη σε κάθε πολίτη που πιστεύει στην αξιοκρατία και την εντιμότητα των λειτουργών του κράτους σε μια ευνομούμενη πολιτεία και, συγχρόνως, αηδία για τον τρόπο λειτουργίας μιας ελίτ, που δεν διστάζει να εξαπατά προκειμένου να νέμεται το κράτος.

Η πολιτική του διορισμού ημετέρων στη δημόσια υπηρεσία και σε ημι-κρατικούς οργανισμούς ήταν χαρακτηριστικό ΟΛΩΝ των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα. Επί προεδρίας Αναστασιάδη, όμως, έχει ξεπεραστεί κάθε όριο. Από τον διορισμό του τέως βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Ερωτοκρίτου μέχρι την περίπτωση του προσφάτως παραιτηθέντος Επιτρόπου Εθελοντισμού κ. Γιαννάκη, με το παραποιημένο απολυτήριο και αμφιλεγόμενους τίτλους πτυχίων βλέπουμε ένα κρατος-λάφυρο στην υπηρεσία των εκάστοτε υπηρετών της πολιτικής εξουσίας. Άνθρωποι τους οποίους δεν θα εμπιστευόσουν να διοικήσουν ούτε ένα περίπτερο διορίστηκαν από το σύστημα εξουσίας Αναστασιάδη σε περίοπτες θέσεις και, βεβαίως, καθότι τίποτε δεν μένει μυστικό αποκαλύπτεται η ποιότητα του χαρακτήρα τους. Οι εκάστοτε κυβερνώντες εξυπηρετούν τον κομματικό τους στρατό, διορίζοντας ανεξέλεγκτα προς άγραν ψήφων. 

Είναι εξόχως αποκαλυπτικό των πολιτικών μας ηθών ότι ούτε ο κ. Γιαννάκης ούτε το κόμμα από το οποίο προέρχεται ούτε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκριναν σκόπιμο να ζητήσουν συγγνώμη από τον Κυπριακό λαό. Νιώθουν, άραγε, ότι δεν διαπράχθηκε κάποια ηθικώς επιλήψιμη πράξη; Αισθάνονται το κράτος σαν μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία δεν λογοδοτεί σε κανένα παρά μόνο στα αφεντικά της; Ή μήπως αντιμετωπίζουν τους πολίτες με αδιαφορία και, τελικά, περιφρόνηση; Όποια και να είναι η απάντηση η ντροπή δεν φαίνεται να τους χαρακτηρίζει. 

Έστω και τώρα είναι επιβεβλημένος ο έλεγχος σε όλες τις δημόσιες θέσεις για να ξεκαθαρίσει και αυτή η γάγγραινα που μαστίζει τον τόπο μας εδώ και δεκαετίες.

Το «Νέο Κύμα – Η Άλλη Κύπρος» πιστεύει ότι επιβάλλεται να αρχίσουν να λαμβάνονται ριζοσπαστικά μέτρα, αρχίζοντας από τις βουλευτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή. 

Σήμερα 659 Κύπριοι πολίτες διεκδικούν βουλευτικές έδρες. Ζητούμε από όλους τους βουλευτές να δηλώσουν τους τίτλους σπουδών τους και την εμπειρία, που τους καθιστούν ικανούς να εκπροσωπήσουν τον λαό. Η νέα Βουλή να θεσπίσει διαδικασίες δημόσιας προκήρυξης, ενδελεχούς ελέγχου (due diligence) και δημοσίων ακροάσεων για όλους όσοι προτείνονται από την εκάστοτε κυβέρνηση να καταλάβουν δημόσιες θέσεις.   

New Wave News

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις και την πορεία του κινήματος!

* Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε την επεξεργασία του για σκοπούς ενημέρωσής σας σχετικά με τα νέα του Κινήματος. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία σας ανα πάσα στιγμή. Τα στοιχεία σας τυγχάνουν χειρισμού στη βάση της Πολιτικής Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων του Κινήματος.

Νέο Κύμα - Volt Cyprus
X